Numărul sucevenilor care solicită pașapoarte crește considerabil. Potrivit cms. șef. Lidia Grigoraș, se lucrează cu cinci stații de lucru, se respectă programările, iar când nu vine cel programat, cei care sunt afară, sunt ajutați să își depună documentele în vederea eliberării pașaportului.

Luni, 28 februarie, până la ora 13: 00, au fost procesate 228 de cereri, în contextul în care, lunea trecută, toată ziua, au fost procesate 208 cereri. Pentru astăzi sunt programate online 348 de persoane.

Conform legii, timpul de eliberare a unui pașaport este de 15 zile lucrătoare, însă cms. șef Lidia Grigoraș a precizat că pașaportul ajunge la solicitant în termen de cinci zile de la depunerea documentelor.

„În momentul în care am văzut că sunt programări de pe o zi pe alta, am deschis toate ghișeele și încercăm să îi ajutăm pe toți cetățenii care vin și ne solicită serviciile”, a declarat comisarul șef Lidia Grigoraș.

Cei care solicită emiterea pașaportului, trebuie să plătească o taxă, care se poate achita la CEC, ghișeul.ro, sau la pay point-urile din magazine.

După izbucnirea conflictului ruso-ucrainean, la nivel de țară, numărul celor care solicită un pașaport a crescut.

Trebuie precizat că lunile de vârf la Serviciul Pașapoarte sunt din iulie până în august.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.