În data de 22.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 56.323 de persoane, dintre care 9.295 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 8% faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.602 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 4,3%), iar pe la cea cu Republica Moldova au întrat 3.279 cetăţeni ucraineni (creștere cu 22%).

De la declanşarea acestei crize, până la data de 22.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 518.643 cetăţeni ucraineni.

În prezent, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, arterele de control fiind acoperite cu poliţişti de frontieră români până la capacitate maximă.

Măsuri similare de întărirea controlului și supraveghere sporită au fost dispuse şi la frontiera terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.