În mass- media au apărut mai multe nume de politicieni care îl vor însoți pe președintele ales, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, în poziția de consilier.

1408370884128484128_suspense-man-in-the-shadows

O parte semnificativă dintre consilierii lui Iohannis nu vor face parte din PDL sau PNL, ci din societatea civilă. Până acum, Iohannis a fost foarte evaziv, chiar și în discuțiile interne din PNL, în a spune pe cine va lua alături de el, la Cotroceni.

Pe lângă Andrei Muraru, fostul șef al ICCMER, Raluca Turcan, vehiculată pentru postul de consilier pe educație, Dan Mihalache pentru poziția de strateg politic sau Alina Mungiu Pippidi pentru relația cu societatea civilă, în spațiul public a mai apărut un nume.

Potrivit surselor evz.ro, fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, ar fi cel mai recent nume vehiculat pentru a face parte din echipa de consilieri a președintelui ales, Klaus Iohannis, mai exact șeful Cancelariei prezidențiale. În prezent, MRU este senator al României. Numele acestuia era vehiculat în interiorul PNL și pentru a-i lua locul lui Cătălin Predoiu în poziția de premier desemnat. De asemenea, în ceea ce-i privește pe consilierii pe probleme economice vehiculați, se numără Cosmin Marinescu, conferențiar universitar la Academia de Studii Economice sau Lucian Isar, fost ministru delegat pentru mediul de afaceri, în Guvernul Ponta I. În ceea ce îl privește pe Cosmin Marinescu, însă, asupra sa planează o serie de acuzații de plagiat.

Trebuie precizat că Alina Mungiu Pippidi pare să fi spus pas invitației lansate de Klaus Iohannis.

“In jurul presedintelui Iohannis se afla deja oameni, sunt oameni care l-au ajutat sa ajunga pana aici. Probabil ca numarul lor va fi mai mare dupa ce va ajunge presedinte. (…) Trebuie sa spun neechivoc – pentru ca am postat pe site si am avut surprize ca lumea n-a reluat – ca eu nu o sa ma duc consilier cu carte de munca la Cotroceni, desi de doua zile ma vorbeste toata lumea in acest sens”, a dclarat Alina Mungiu-Pippidi.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.