Numirea prefecților și subprefecților intră în linie dreaptă. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că marți și miercuri vor fi ședințe de Guvern online pentru numirea acestora în funcții.

Anunțul a fost făcut luni dimineață în Biroul Politic al PNL, acolo unde se discută și prezentarea bugetului în plenul Parlamentului.

Facem precizarea că PNL va avea 23 de prefecţi şi 47 de subprefecţi, USR-PLUS va avea 14 prefecţi şi 28 de subprefecţi, iar UDMR va avea 5 prefecţi şi 10 subprefecţi.

Reamintim că preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat săptămâna trecută că Biroul Politic Naţional al partidului a validat prefecţii şi suprefecţii care urmează să fie desemnaţi de Guvern. „Noi am finalizat în cadrul Biroului Permanent al PNL validarea prefecţilor şi subprefecţilor care urmează a fi decişi de către Guvern. După cum bine ştiţi, în urma ordonanţei care a modificat statutul prefecţilor, există un termen de 30 de zile pentru finalizarea procedurilor în conformitate cu ordonanţa de urgenţă şi, ca atare, noi am finalizat, practic, în cadrul partidului, toate procedurile de validare a candidaţilor la funcţiile de prefect şi subprefect. Evident, şi partenerii noştri din coaliţie vor finaliza aceste proceduri, urmând ca, începând de săptămâna viitoare, Guvernul să decidă desemnarea prefecţilor şi subprefecţilor în baza, evident, a discuţiilor pe care le-am avut la nivelul coaliţiei”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, luni la Parlament.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.