Fundația Culturală Artex organizează miercuri, 05 martie 2014, la Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, cea de-a treia ediție a evenimentului „Nuntă în Bucovina”.

Evenimentul se subscrie angajamentului fundației de a continua activitățile de promovare a instituției muzeale desfășurate în cadrul proiectului „Muzeul Satului Bucovinean – tradiții și obiceiuri”. Proiectul s-a desfășurat în perioada 23 iulie 2011 – 22 martie 2012, fiind selectat în cadrul Programului Operaţional Regional și cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională 2007-2013, iar ediția din acest an încadrându-se în cel de-al doilea an de sustenabilitate.

Evenimentul are rolul de a continua activitățile de promovare a instituției muzeale, având ca scop consolidarea turismului în județul Suceava și valorificarea potențialului turistic al localității Suceava, prin aducerea în prim plan a Muzeului Satului Bucovinean.

Printre activitățile care se vor desfășura în cadrul evenimentului menționăm: expoziție de fotografii cu nunțile de altădată; activități pentru copii; proiecție film documentar. Evenimentul „Nuntă în Bucovina” își propune să apropie publicul de patrimoniul muzeal și să facă din această instituție un loc atractiv și accesibil oricui.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.