Administrația pentru alimente și medicamente a SUA (FDA) vrea să treacă ca avertisment în prospectul vaccinului anti-COVID de la Johnson & Johnson că acesta poate crește riscul apariției unei afecțiuni neurologice rare, cunoscute sub numele de sindrom Guillain-Barré, potrivit New York Times, citat de Hotnews.

Șansele de a dezvolta afecțiunea sunt scăzute, însă autoritățile de reglementare au constat că acestea par a fi de trei până la cinci ori mai mari în rândul beneficiarilor vaccinului Johnson & Johnson decât în ​​rândul populației din Statele Unite în general.

Oficialii federali au identificat aproximativ aproximativ 100 de cazuri suspecte de boală Guillain-Barré au apărut în rândul persoanelor care s-au vaccinat cu Johnson & Johnson.

Cazurile au fost identificate printr-un sistem federal de monitorizare bazat pe pacienți și furnizorii de servicii medicale pentru a raporta efectele adverse ale vaccinurilor, dar poartele sunt considerate preliminare. Majoritatea persoanelor care dezvoltă afecțiunea se recuperează.

Nu este surprinzător să găsim aceste tipuri de evenimente adverse asociate cu vaccinarea”, a declarat dr. Luciana Borio.

FDA arată că beneficiile vaccinului în prevenirea bolilor severe sau a decesului cauzate de coronavirus depășesc cu mult riscul, dar intenționează să includă riscurile în prospect. Se așteaptă ca administrația Biden să anunțe noul avertisment încă de marți, potrivit sursei citate.

 

 

PS NEWS

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.