O angajată a Primăriei municipiului Suceava a fost infectată cu coronavirus. Potrivit primarului Ion Lungu, femeia este din Bosanci, localitate în care este un focar de COVID-19.

„Ca măsură imediată, primăria este închisă. Suntem doar zece persoane care asigurăm permanența”, a precizat primarul Ion Lungu.

De altfel, primarul Sucevei a declarat că a fost testat pentru coronavirus, însă rezultatul încă nu a venit. Cel mai probabil Ion Lungu nu a contactat virusul, întrucât ultima dată când a intrat în contact cu angajata infectată a fost în urmă cu 13 zile.

În ceea ce privește stoparea răspândirii coronavirusului în Suceava, edilul Ion Lungu îi îndeamnă pe suceveni să respecte prevederile Ordonanței Militare și recomandările făcute de autorități, întrucât, doar așa se poate stopa pandemia.

„Mă adresez dumneavoastră într-unul dintre cele mai dramatice momente în care se află orașul nostru. Trecem prin această gripă nouă Coronavirus COVID-19, iar din păcate orașul nostru este unul dintre cele mai afectate orașe din țară, după numărul persoanelor infectate. Fac un apel din suflet, disperat, dar nu panicat STAȚI ACASĂ, mai ales că azi intră în vigoare Ordonanța militară emisă de Guvern care prevede acest lucru”, a subliniat primarul Ion Lungu, care a adăugat: „STAȚI ACASĂ, stând acasă: – vă salvați viața dumneavoastră;- salvați viața celor dragi; – vă salvați locurile de muncă; – terminăm mai repede cu această epidemie; – ne putem întoarce mai repede la o viață normală; – putem relua activitatea economică”.

PrimarulLungu a adăugat că, de astăzi se inchid mall-urile. Primăria va lua o decizie astăzi să închidă parcurile și locurile de joacă. Tot de astăzi a redus numărul de curse la transportul local. Dacă va constata că cetățenii vor circula fără motiv în continuare, atunci autoritățile cor fi puse în situația să suspende transportul public.

„Dragi suceveni, vă rog să respectăm aceste recomandări astăzi, fiindcă mâine poate fi prea târziu. O situație delicată este la Spitalul Județean, unde mai multe cadre medicale s-au infectat din cauza lipsei echipamentelor de protecție. Tocmai de aceea am pus la dispoziția Spitalului Județean Căminul internat de la Colegiul Național „Spiru Haret” (Liceul de informatică) cu o capacitate de 116 locuri pentru cadrele medicale care ies din tură, le vom duce și mâncare acolo. De asemenea, mă sună sucevenii disperați „Domnule primar faceți ceva”. Ne dăm străduința în acest sens, ne-am adresat la sfârșitul săptămânii trecute conducerii orașului Yunchan din China (cu care suntem înfrățiți) și Ambasadei Chinei din București să ne ajute să cumpărăm echipamente de protecție pentru Spitalul Județean: combinezoane, măști, testere și, nu în ultimul rând, cel mai important 30-50 ventilatoare mecanice. Tocmai de aceea am convocat astăzi o ședință de urgență a Consiliului Local, prin care luăm suma de 5.000.000 lei (1 milion de euro) de la investiții, mai precis Roata Panoramică și o ducem către dotările materiale de protecție pentru Spitalul Județean. Achizițiile le vom face prin forță majoră, ofertele le vom aproba în Consiliul Local prin ședință de îndată. Ne-am adresat Chinei, deoarece doar acolo se găsesc, Uniunea Europeană neavând disponibile în acest moment”,  a explicat primarul Sucevei.

Ion Lungu le recomandă sucevenilor să stea acasă și să apeleze, cu încredere, la autorități pentru că doar așa se poate reduce riscul de contactare a virusului.

„Dragi suceveni, încă o dată vă rog stați acasă, respectați regulile impuse de noua Ordonanță Militară. Așa cum se știe, primăria v-a pus la dispoziție un număr unic de telefon direct 0230/210 682 care este funcțional de luni-sâmbătă între orele 6-22.00. Prin Poliția Locală și Direcția Socială vă stăm la dispoziție pentru a vă aduce apă și mâncare celor izolați la domiciliu sau cumpărături persoanelor peste 65 de ani să nu mai fiți nevoiți să ieșiți din casă”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.