La Spitalul Județean din Suceava a fost demarată o anchetă după ce doi bebeluși au murit.

În urma controalelor efectuate de DSP a reieșit faptul că, în secția de neonatologie și obstretică-ginecologie există sau ar exista bacteria Pseudomonas.

Bebelușii internați la unitatea medicala au murit în ultimele două săptămâni, unul la câteva ore după naștere și cel de-al doilea la 11 zile după ce s-a născut.

Reprezentanții DSP au confirmat prezenţa unui microb cu potenţial periculos și au inițiat măsuri pentru remedierea situației.

„Am efectuat multiple dezinfecţii, am îmbunătăţit o parte dintre circuitele funcţionale acolo unde am constatat deficienţe. În continuarea anchetei epidemiologice, pe noi ne interesează să depistăm sursa apariţiei acestei bacterii”, a declarat Cătălina Zorescu, director adjunct al DSP Suceava.

Conducerea spitalului recunoaște prezența bacteriei, dar nu găsește o explicație între moartea copiilor și respectiva bacterie.

„Nu putem face prea multe speculaţii. Ceea ce ştim este că în principiu este o variantă de Pseudomonas”, a declarat directorul medical al spitalului, Tiberius Brădățan

De asemenea, reprezentanții spitalului așteaptă și rezultatele trimise către Institutul Cantacuzino pentru a vedea ce tulpină a bacteriei a provocat problemele din cele două secții.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.