Teodora Munteanu: Dacă nema potirința, ce mai chichirez gâlceavă!

Pentru că USR este o altă dandana lăsată pe capul românilor de către diasporenii și feisbuciștii reduși intelectual, nu puteam să nu  studiem platforma-program de fluturat minciuni a acestui partid politic antiRomânia.

Intrând pe site-ul celor mai extremiști traficanți de vorbe ne-a izbit între ochii larg căscați dorința lor de a fi promovați și ajutați cu donații financiare, adică cu ceva bănet de șmen în plus față de subvențiile nesimțite primite de la Autoritatea Electorală Permanentă  Cum ne poți promova și cum poți dona pentru USR Cick AICI!

Apoi, fără cuvinte ne-au lăsat și cele 40 de angajamente la guvernare Click AICI!. Recunoaștem că gajurile ăstora de-și doresc o țară ca-n afară ne-au cam luat piuitul, ba chiar creierul nostru, și așa aproape inexistent raportat la măreția greierilor din USR, s-a strârlicit în încercarea de a pricepe concret CE VOR FACE…

Pe lângă aberațiile flambante cu fără penali în funcții publice, fără pensii speciale, să nu mori cu dreptatea în mână, acces garantat la medicamente, fără politică la școală, antreprenoriat fără birocrație, autostrăzi pe bune nu pe hârtie, fără gunoaie în natură, reîmpădurim România, protecție socială, locuri de muncă, democrație și presă liberă ne-a atras atenția angajamentul „Un stat reformat: transparență totală”.

De ce? Iaca…

O poză făcută pe planeta Marte ajunge pe Pământ în 10 min și 57 sec.

La Primăria Suceava, o hârtie (în acest caz un simplu CV) ca să ajungă de la viceprimarul USR, Teodora Munteanu, la presă face 2-3 zile. În cazul cetățenilor, pentru orice document, durează 30-60 de zile.

Tot e bine! Față de Centrul Cultural Bucovina al PDL-iștilor Sorin Filip – Ramona Medeleanu unde doar găsirea documentelor poate dura un mandat de 4 ani, iar în unele cazuri chiar o viață de om.

Or, în această guvernare PDL-USR trebuie să ne mulțumim cu puțin, important fiind însă că, mai devreme sau mai târziu, tot ajung hârtiile la destinație, adică, în cazul nostru, la presă. Le duc gâzele în zbor și tot pune presa liberă laba pe ele… De asta să fiți convinși…

Pentru studiul de caz, școală, pe care-l vom prezenta în continuare, în legătură cu „O Bukowină fără hoția USR” și mulțimea vidă obținută urmare a intersectării României în viziunea USR cu „Transparența TOTALĂ” a USR-Plus, trebuie să precizăm că acesta este un atribut exclusiv al colegei noastre Oana Șlemco – jurnalist la Adevărul, Intermedia TV și Radio Top ’91 Suceava.

Ca sa se știe prin toate cotloanele lumii din Diaspora, iată nemulțumirile unui jurnalist sucevean onest și trageți Dvs concluziile despre cine este marele salvator de țară USR.

<Singurul candidat pentru postul de arhitect-șef al Sucevei este consiliera viceprimarului USR, Teodora Munteanu. Viceprimarul refuză să dea publicitării CV-ul consilierei sale, care este plătită din bani publici, având un salariu net de 3.784 de lei. Ce au de ascuns useriștii?

Am aflat pe surse, pe la sfârșitul lunii ianuarie, că Primăria Suceava intenționează să scoată la concurs postul de arhitect-șef al orașului. Tot atunci „vrăbiuțele” mi-au comunicat că la concurs se va înscrie și doamna Ana Munteanu, care este consiliera doamnei viceprimar USR, Teodora Munteanu.

Acum că realitatea confirmă zvonul, adică doamna consilier este singurul candidat înscris la concursul pentru postul de arhiect-șef, am vrut să aflu cine este specialistul care, în opinia mea, își va putea pune amprenta pe dezvoltarea urbanistică a Sucevei în următorii ani.

Pentru că CV-ul doamnei arhitect nu este publicat pe internet sau cel puțin nu l-am găsit eu, i l-am cerut viceprimarului Teodora Munteanu, care mi-a comunicat că nu poate sa facă treaba asta pentru că Ana Munteanu nu este de acord.

În calitate de candidat înscris la un concurs, Ana Munteanu poate să îmi refuze solicitarea. Însă, în calitatea sa de consilier al viceprimarului USR Teodora Munteanu, consilier plătit din banii sucevenilor cu suma netă de 3.784 de lei/lună, dă dovadă de lipsă de transparență și de respect pentru cei care îi plătesc salariul. Nu îmi trebuie CV-ul doamnei pentru că nu am cu ce să acopăr oala cu supă, ci pentru că voiam să îi informez corect pe suceveni.

Că tot veni vorba despre transparență, vă amintiți când urlau useriștii că dacă ajung la guvernare vor da dovadă de corectitudine și de transparență? Eu îmi amintesc, dar probabil că președinta USR Suceava, Teodora Munteanu, a uitat. Nu mă surprinde.

Într-o altă ordine de idei, nu știu dacă Ana Munteanu este sau nu este omul potrivit pentru a face ordine în Suceava. Nu știu dacă are puterea să nu fie obedientă și să apere interesele sucevenilor, nu să se prindă în hora rechinilor imobiliari care au pus stămânire pe oraș. Nu știu. Din aceast motiv am cerut CV-ul ca să îmi fac o ideea cu privire la nivelul său de pregătire.

Lipsa de transparență a celor de la USR mă determină să cred că au ceva de ascuns, că scopul lor nu este să facă ordine în Suceava, ci să își recompenseze oamenii loiali oferindu-le niște sinecuri. Salariul brut al arhitectului șef este de 14.361 de lei.

Ana Rabiniuc a devenit recent Ana Munteanu, prin preluarea numelui partenerului său, arhitectul Daniel Munteanu, vicepreședinte și fondator al filialei USR Suceava, scrie colegul meu, Cosmin Romega, de la Monitorul de Suceava. Daniel Munteanu a demisionat din funcția de vice USR la sfârșitul anului trecut. Sanchi!

Ducatul Bukowina teodora munteanu

Ducatul Bukowina teodora munteanu

UPDATE: Am pierdut jumătate de zi de muncă pentru treaba asta, dar eu consider că a meritat efortul. După lungi insistențe doamna Teodora Munteanu a transmis o parte dintre informațiile existente în CV-urile consilierilor săi. Am să public mai jos mesajul primit:

Echipa de consilieri cu care lucrez în cadrul cabinetului viceprimarului este formată din doi specialisti.
Ana Munteanu (42 de ani) este antreprenor și arhitect cu 17 ani de experienta. Ana a studiat arhitectura în cadrul Universității Tehnice din Lisabona și al Universității Tehnice din Iași.

Este arhitect diplomat (2004), absolvent de master in restaurare si reabilitare arhitecturala (2006) si absolvent al cursurilor postuniversitare de lungă durată, în specialitatea urbanism și amenajarea teritoriului (2013), toate în cadrul Facultății de Arhitectura din Cadrul Universității Tehnice Gh. Asachi Iași.

Din 2006 este membru al OAR și din 2008 este membru al Registrului Urbanistilor din România. Ana nu este și nu a fost membru al nici unui partid politic, fiind recrutata din mediul privat pentru a ma consilia exclusiv pe aspectele tehnice legate de activitatea Departamentului de Investiții din cadrul Primăriei Mun. Suceava, pe care îl coordonez.

Dumitru Cristin Maslovschi (47 ani) este absolvent al Facultății de Litere și Științe din cadrul Universității ‘Ștefan cel Mare’ Suceava (anul 1997). După o lungă experienta profesionala desfasurata în străinătate, Cristin a revenit in tara în anul 2014, lucrand în cadrul unor companii multinationale. În 2019 a devenit membru USR și la alegerile locale din 2020 a candidat pe lista Alianței USR Plus pentru Consiliul Local Suceava. Cristin a fost recrutat pentru postul de consilier cu atribuții de comunicare.

Salariile brute ale celor doi consilieri cu functia de consilieri gradul I A din cabinetul viceprimarului (salariu net estimativ) 3.581 lei RON.”>

Deci, în USR Suceava, pseudo-meritocrația (cea din CV-uri dictate), nepotismul, abdicarea de la principii etice și chiverniseala în dauna banului public sunt la rang de mare artă, iar imaginea anticorupților savanți ai țării arată, pe scurt, cam așa:

După ce o epavă comunistă, un pseudo-dottore și un pensionar rezervist au deschis drumul spre bugetul îndestulător al statului, iată că a venit rândul ca un muzeograf slab profesional să ajungă prefect de județ, un brutar de birou să fie uns viceprimar de reședință de ducat, o rubedenie de ștab politic să fie pusă arhitect șef, iar un vânzator expatriat să fie recrutat ca și expert-consultant în comunicarea unei administrații municipale.

Dacă nema potirința, ce mai chichirez gâlceavă!

BRAVAS USR! Tu-vă muma-n kiur și-n obraz cu printzipiile și prostanoștiința voastră de grup infracțional-impostoricesc.

Atunci când nu eşti în stare de ceva, degeaba faci gălăgie, bașca, chiar mai rău atragi atenţia asupra neputinţelor tale.

Ce-o fi asta la USR? O Românie fără hoție!?

Altă-ntrebare: Oare de ce toți grofii USR-ști seamănă între ei și-și trag un capișon pentru a-și proteja impetinentele scăfârlii de intemperiile intelectuale ale presei?

 

Mircea Bardea

sigla

Bukowina lui Invers, ochiul din craca ta!

Articol preluat din Ziarul Ducatul Bukowina. Citește mai mult pe … Click! ZDB

17 Responses

 1. Fix pix

  În 10 ani singurii pensionari din România vor fi securistii USR, polițiștii, militarii, procurorii și judecătorii. Restul vor muri ca să le plătească pensiile ăstora.

  Răspunde
 2. Zîna

  Legea lui Arhimede: orice prost scufundat în politică este împins de jos în sus cu o forță egală cu prostia dislocuită

  Răspunde
 3. R.A.D.

  Unde sunt usr-ristii sa tipe acum, au ajuns la ciolan si ii doar undeva de oamenii care i-au votat. Asta e prosteala pe fata…mai si pune madam pe facebook ca se face nush ce concurs… sa fim seriosi…sper ca la urmatoarele alegeri sa ajungeti sub 5%, sunteti un fel de PSD si PNL dar mai mici.

  Răspunde
 4. Andrei N.

  # Rezist..acum rezistați și dumneavoastră dragi cetățeni, până in 2024 veți avea parte de neamuri, clientelism politic, obediență, pupincuriști care lauda partidul de unde provine!
  Nu ați vrut independența față de partide politice…Jucați acum, ascultați muzica clasică și dați bani la culte..Ați fost arși, veți fi arși…urmează….Vă doresc sănătate multă.trăiască socialismul tinerelor talente politice…

  Răspunde
  • Corina

   Independentă fată de partidele politice – adica cum asta domnu Andrei N., ca am face da nu stim cum asta?

   Răspunde
 5. T.E.L.

  In principiu nu văd problema unui singur candidat. Un arhitect câstigă mult mai mult lunar decât suma menționată mai sus +-1500€net.
  Tinând cont de acest aspect nu ştiu câți arhitecti ar fi interesati de un asemenea job.
  Iar problema numărul 2 la acest subiect este legată de perceptia candidatilor in general,ei având din start ideea că un asfel de post implică şi presiuni politice,presiuni media si o mare resposabilitate.
  Ca urmare priviți terfelirea imaginii arhitectei in acest moment. Cine si-ar asuma un asemena lucru intr-o țară cu o populație uşor influențabilă care se pricepe de la virusologie până la arhitectură :).Eu unul NU !
  Un ultim aspect ar fi, toti candidatii cerebrali fiind,ci nu oameni cu studii medii, trăiesc cu impresia pe bună dreptate că totul in Romania se intâmplă cu un scop si jocurile sunt făcute deja.
  Deci ?
  Cine vrea să se bage, 2 degețele sus✌ !? 🙄
  E un punct de vedere, nu vreau să apăr pe nimeni !

  Răspunde
 6. Radu P

  Naivii poate aveau alte asteptari, insa cei ancorati in realitate cu siguranta nu aveau. Dar, hei….

  Răspunde
 7. Mugur_Ciumică

  ….că vine tare ,din urmă,legiunea AUR! Să vezi atunci,adică nu prea târziu,doar câțiva ani,știma din centru, la care isi face crucioaie mari Flutur și tot CJ al PDL,vopsită in verde,poate și vreo diagonală plesnită de-a curmezișul peste vreo ie bărbătească bucovineană pentru care s-au făcut exerciții indelungate ,ce păreau fără rost… Cranii de lemn,capete patrate,o țară ca soarele sfânt de pe cer și,dacă nu se duce Gâză la ale lui,spre cele de obște,cum o să aducă el în prim-plan martiri și mărturisitori ieșiți din vâna motanului Somnorilă precum și din alți entomologi !…
  Doamna Munteanu de la facultatea de clătite și poale-n brâu industriale își va fi atins, până atunci ,toate limitele insuficienței sale politice renale,își va fi realizat toate profețiile politice raionale și va trece,cu tot cu secția județeană a partidului său de curci, la stâna de partide care așteaptă reșapare de la Piața Mare,cele care se deschid și se inchid o dată la patru ani,cu levierul…

  Răspunde
 8. Mugur_Ciumică

  Carte de bucate translatate:

  Cozonaci,posmagi
  Muieți ,politicieni muiți,
  Babe reciclate,daci,pelasgi
  Impostori nefericiți…

  Una buc.ediție rețete boierești,din altă „translatare” (!!!),mai sigură ,așa:

  http://prntscr.com/10v6wjy

  Acolo se găsește și rețeta : „Bou de modă”,pag. 14…
  Cartea se găsește in pdf,pe net…

  Răspunde
  • Paul L.

   Chiar așa, ăsta, dom Ionică, de ce se zdruncină dumnelui așa tare să translateze dacă tot a translatat deja cineve? Eu ăn locul lui aș copia de acolo si as zice ca am translatat până am transpirat, că doar smântâna si oauăle si sarea sunt la fel. Bine, eu sunt destept, asta e alta…

   Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.