Miercuri, 23 februarie, la orele 11:11, Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Regional şi Judeţean Suceava, a fost sesizată prin e-mail cu privire la faptul că pe aleea auto din spatele terenului de sport al Şcolii Gimnaziale nr. 8, din municipiul Suceava, ce se învecinează cu mai multe garaje, a fost identificată pe sol, pe o rază de circa un  metru patrat, o cantitate de 10-20 ml de substanță ce pare a fi mercur.

 La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Compartimentului proximitate și 1 patrulă din dispozitivul de ordine publică din cadrul Poliţiei Mun. Suceava, împreună cu comisar din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Regional şi Judeţean Suceava, care au constatat următoarele :

 S-a identificat pe aleea auto din spatele terenului de sport al unității de învățământ ce duce către mai multe garaje, o substanţă de culoare argintie asemănătoare mercurului care era răspândită sub formă de pulbere.

Cazul a fost preluat de către lucrătorii din cadrul I.P.J. Suceava, Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase.

Un echipaj din cadrul I.S.U. Bucovina Suceava – C.B.R.N. a procedat la decontaminarea perimetrului, fiind identificată cantitatea de aproximativ 100 grame substanță de culoare argintie, aceasta fiind împreună cu stratul de pietriș și vegetație pe care era dispersată.

Cantitatea colectată a fost ambalată într-un sac special pentru transportul deșeurilor periculoase fiind depozitată la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava.

In vederea stabilirii cu exactitate a substanței ce a fost identificată, întreaga cantitate ridicată de la fața locului va fi supusă unei expertize.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii S.A.E.S.P. sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”Traficul de produse sau substante toxice” , fapte prev. și ped. de art. 359, alin.1, din Codul penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, urmând a se dispune procedural.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.