Ansamblul folcloric „Plaiurile Pojorâtei” și Primăria Comunei Pojorâta se alătură demersului Asociației „Dăruiește Viață” de a construi o unitate spitalicească de oncologie și radioterapie pediatrică în curtea spitalului Marie Curie din București.

Astfel, pe data de 29 martie, va avea loc la Centrul Cultural „Pietrele Doamnei” un spectacol caritabil, care va reuni nume importante din mai multe zone folclorice ale țării, iar banii strânși vor pleca spre această asociație.

Gheorghe Străjer, coordonatorul ansamblului „Plaiurile Pojorâtei” este cel care a venit cu această idee, în următorul moment alăturându-i-se primarul comunei Pojorâta, inginerul Ioan Bogdan Codreanu.

Gogu, așa cum toată lumea îl știe, a declarat că își dorește din tot sufletul ca acest eveniment să își atingă scopul caritabil, iar oamenii să îi cunoască și altfel decât ca pe cei care dansează la spectacole și evenimente, sau apar în videoclipuri.

„ Ne dorim să punem o cărămidă la spitalul pentru copiii bolnavi de cancer și să arătăm tuturor că prin pași de dans poți bucura sufletul unui om în mai multe feluri. Acest spectacol caritabil reprezintă un proiect de suflet pentru noi, membrii ansamblului, și ne dorim ca această ediție să fie începutul unei povești cu oameni și omenie, o poveste care să continue în fiecare an. Prima dovadă că acest vis poate deveni realitate a venit din partea domnului primar al comunei Pojorâta, Ioan Bogdan Codreanu, care a spus DA din prima secundă și ne-a sprijinit”, a declarat pentru SuceavaLive, Gheorghe Străjer.

Spectacolul de la sfârșitul lunii martie își propune să adune, încă o dată, comunitatea din Pojorâta la un loc, aici fiind așteptați toți oamenii care doresc să lase în urma lor o faptă bună, într-o zi de primăvară.

Primarul comunei Pojorâta: „Părintele Iustin Pârvu spunea: <<CREȘTINUL ADEVĂRAT TREBUIE SĂ SE DĂRUIASCĂ TOT TIMPUL. NE-AM BOTEZAT ÎN HRISTOS, APOI SUNTEM ÎN SUFERINȚĂ>>

Inginerul Ioan Bogdan Codreanu, primarul stațiunii turistice Pojorâta, a salutat din primul moment ideea acestui spectacol caritabil, implicarea Primăriei fiind una considerabilă.

„ O comunitate mică, dar cu suflet mare, este alături de cei care au nevoie, de cei care nu vor fi lăsați singuri în această luptă cu viața! La inițiativa Ansamblului <<Plaiurile Pojorâtei>>, și prin implicarea instituției pe care o reprezint, încercăm să aducem o rază de speranță celor care au nevoie de ajutor.  Alături de noi sunt artiști consacrați din țară și de pe meleaguri bucovinene cărora eu le mulțumesc în mod deosebit că au acceptat invitația noastră. Sunt onorat să pun umărul la acest eveniment și cred cu tărie că nu putem asista pasivi la copiii care luptă pentru viață! Aduc mulțumiri alese instructorului coregraf și consilierului local Gheorghe Străjer, care a venit cu această idee deosebită! Vă invit pe toți să dăruiţi viața! Părintele Iustin Pârvu spunea: <<CREȘTINUL ADEVĂRAT TREBUIE SĂ SE DĂRUIASCĂ TOT TIMPUL. NE-AM BOTEZAT ÎN HRISTOS, APOI SUNTEM ÎN SUFERINȚĂ. POJORÂTA BUCOVINEI DĂRUIEȘTE VIAȚĂ!  >>” , a transmis edilul comunei Pojorâta.

Radu Ciordaș, Gheorghe Roșoga, Dumitru Dobrican, Daniela Condurache, Angelica Flutur, Alexandru Brădățan, Ilie Caraș, Loredana Călin, precum și ansamblurile „Gura Izvorului” din Vatra Moldoviței și „Cetina” din Vama vor fi parte din acest eveniment deosebit, al cărui scop se leagă de viața copiilor bolnavi de cancer.

Biletele  la spectacolul caritabil „De la pași de dans, la fapte bune”  vor putea fi achiziționate pe 29 martie, începând cu ora 14:00, de la Centrul Cultural „Pietrele Doamnei”.

Spectacolul va fi prezentat de jurnalista Raluca Bercea.

Și noi facem un spital! Și noi dăruim viață! Vă așteptăm și pe dumneavoastră!

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.