Promovată de Maricel Popa în timpul mandatului acestuia, consiliera a rămas repetentă în clasa a XI-a. Nu putea fi angajată fără diplomă de Bacalaureat. Parchetul de pe lângă Judecătorie o acuză de înșelăciune, instigare la fals material și uz de fals.

Premieră în Consiliul Județean Iași. În timpul mandatului, un consilier județean a fos trimis în judecată de procurori pentru falsificarea diplomelor de studii. Este vorba de Lăcrămioara Ursu (PSD) care riscă o pedeapsă cu executare având în vedere că este acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni: înșelăciune, instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. Rechizitoriul a fost trimis ieri la Judecătoria Iași.

Presa locală a scris încă din 2020 de studiile Lăcrămioarei Ursu, aleasă în același an consilier județean pe listele PSD Iași. Ulterior, ea a fost desemnată de plenul Consiliului Județean, la propunerea partidului din care face parte, în Consiliul de Administrație de la Școala Populară de Arte „Titel Popovici”. Dosarul penal i se trage de la angajarea la cabinetul fostului președinte CJ Maricel Popa. Ea nu putea fi consilier personal al președintelui fără diplomă de Bacalaureat. Acuzația de înșelăciune este o noutate absolută în acest caz, pentru că niciodată nu s-a știut dacă Lăcrămioara Ursu s-a folosit de o diplomă falsă, scrie reporteris.ro.

Jurnaliștii au descoperit că, la vârsta de 15 ani, Lăcrămioara Ursu a absolvit clasa a IX-a la Liceul Dimitrie Cantemir, specializarea „mecanic” după care a renunțat la școală.

Oportunistă, Lăcrămioara Ursu este o colecționară de fotografii cu liderii PSD

În 2018, la vârsta de 43 de ani, femeia a decis să își finalizeze studiile liceale, dar, în 2020, a rămas repetentă, în clasa a XI-a, la Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”.

Pe contul de Facebook, Ursu nu face nici o referire la studii, scriind doar că lucrează la cabinetul senatorului PSD Maricel Popa, cel care a impus-o pe lista de candidați în urmă cu 2 ani, la Partida Romilor Pro Europa și la Consiliul Județean.

Ancheta procurorilor a descoperit că o parte dintre documentele de studii depuse de Ursu pentru a candida conțineau falsuri.

Nu este primul caz de acest gen din politica românească. Cel mai notoriu este al unui șef din Transelectrica, Marius Dănuț Carasol, care a depus la angajator o diploma falsă de studii superioare. În 2020, el a fost condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru înșelăciune și uz de fals, relatează psnews.ro.

One Response

  1. Ileana

    Romania este vanduta de Politicieni de Judecatorii, de CCR, de Oameni de afaceri (hotii), Tradiitorii dupa 89 trebuie s-a fiu pedepsiti procesati si la puscarie cu executarea , toti dar totii dupa 89 trebuie s-a fiu pedepsiti, Si-au batut joc de Romania de tara noastra, si de Romanii nostri ,le vreau la puscarie si s-a decade de toate drepturile, si confiscarea averilor la toti, plus eliminarea interlopilor din Romania ,asta vreau .Si asta se va intampla intr-o buna zi.Niciodata nu e tarziu.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.