La invitația directorului Bibliotecii Științifice a Universității Naționale „Yurii Fedkovyci” din Cernăuți, Mikhaylo Zushman o delegație formată din cinci reprezentante ale Bibliotecii Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava participă, în zilele de 22-23 februarie 2019, la Seminarul internațional intitulat Obiectul științific reprezentând comoara națională a Ucrainei: stare, valorificare, conservare, perspective. Cu această ocazie, va fi prezentată comunicarea Comori ale culturii ucrainene în colecțiile Bibliotecii „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Participarea se înscrie în programul de colaborare între Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Universitatea Națională „Yurii Fedkovyci” din Cernăuți, dezvoltând activitățile cuprinse în Protocolul de colaborare încheiat între ce două biblioteci universitare pe termen nedeterminat. În cadrul acestei cooperări, cele două biblioteci realizează schimburi și împrumuturi de documente în vederea informării științifice a cadrelor didactice, doctoranzilor, masteranzilor și studenților celor două Universități.

Delegația care participă la seminarul organizat de Biblioteca Științifică Universitară din Cernăuți va fi formată din prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, Directorul Bibliotecii USV, alături de bibliotecarele Anișoara Budui, Adriana Gherasim, Stela Purici și Cristina Șutac.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.