O delegație a Primăriei comunei Poiana Stampei, condusă de primarul Viluț Mezdrea și alcătuită și din consilieri locali și artiști locali s-a aflat în Republica Moldova, în Feștelița- Ștefan Vodă pentru a participa la o serie de evenimente culturale.

Reprezentanții autorităților locale au fost alături de oficialii moldoveni la ceremoniile prilejuite de sărbătoarea Crăciunului pe rit vechi.

Poiana Stampei se înfrățește cu această localitate din Republica Moldova, iar în acest fel am pus bazele unei apropieri deosebite între cele două comunități. Am fost plăcut impresionați de primirea excepțională de care am avut parte, de toate lucrurile minunate pe care primarul de aici, domnul Nicolae Tudoreanu, a reușit să le implementeze și transmitem mulțumirile sincere pentru călduroasa primire. Se dovedește că românii sunt uniți de tradiții, de credință și de dulcele grai, iar această legătură va dăinui mereu”, a declarat primarul Viluț Mezdrea.

Artiștii de la Poiana Stampei au susținut două spectacole pentru gazde, la unul dintre ele participând primarii din zona 140, președintele raionului Ștefan Vodă, Vasile Maxim, consilieri raionali, precum și alte oficialități importante.

Consiliul raional Căușeni, Primăria comunei Zaim și Casa-muzeu „Alexie Mateevici” i-au oferit primarului Viluț Mezdrea titlul onorific „Omul Unirii”, „pentru fapte concrete, realizate întru înfăptuirea unității românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

De asemenea, delegația de la Poiana Stampei a vizitat și casa memorială „Alexie Mateevici”, cel care a fost unul dintre cei mai reprezentativi scriitori români născuți în Basarabia, autor al poeziei „Limba noastră”.


 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.