Joi, 19 martie, în jurul orei 1:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret– I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni, specific unei drone, care ar fi traversat frontiera din Ucraina în România.

„Imediat, s-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, fiind descoperit, în zona de frontieră, pe direcția localității Climăuți, județul Suceava, un colet de mici dimensiuni cu țigări de proveniență ucraineană”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, Ilie Poroch.

În cel mai scurt timp, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În urma inventarierii coletului, a rezultat cantitatea de 470 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 5.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracțională, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.