Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata P.E. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”.

La data de 09.07.2020, în jurul orelor 19:40, inculpata a fost depistată deţinând, în vederea comercializării, în Piaţa Agroalimentară Burdujeni, din municipiul Suceava, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, ţigări de provenienţă extracomunitară, bunuri ce trebuiau plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă, cauzând un prejudiciu bugetului de stat. 

Prin ordonanța organelor de cercetare penală din 10.07.2020, s-a dispus reţinerea inculpatei pe o durată de 24 ore.

Prin încheierea pronunţată de Judecătoria Suceava la data de 10.07.2020 s-a dispus arestarea preventivă a inculpatei, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea  infracţiunii de „contrabandă”, faptă prev. şi ped. de art.270 alin.3 din Legea 86/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nici o formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.