Având în vedere Planul de Acțiune privind prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului al Poliției Municipiului Rădăuți, în cadrul cercetărilor efectuate în dosarele penale aflate în lucru la Biroul Investigații Criminale au fost obținute mai multe date și informații cu privire la persoane de etnie romă din cătunul de romi din comuna Dornești, care ar fi autorii unor furturi din locuință comise prin împrietenire pe raza municipiului Rădăuți, victime fiind persoane vârstnice.

Astfel, cu autorizarea instanței de judecată, în data de 12.03.2020 a fost pus în executare mandatul de percheziție domiciliară nr. 8 din 05.03.2020, la locuințele persoanelor în cauză, pe raza comunei Dornești. Cu ocazia perchezițiilor domiciliare a fost identificată P. Anca în vârstă de 25 de ani din comuna Dornești, iar în urma documentării activității infracționale a acesteia, i s-a reținut în sarcina sa comiterea unui furt de bani și bijuterii din locuința persoanei vătămate M. Victoria, în vârstă de 90 de ani, faptă comisă în perioada 10-17.01.2020 dintr-un apartament de pe str. Bogdan Vodă din mun. Rădăuți.

Față de P. Anca a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, aceasta fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate față de Pleșa Anca sub aspectul comiterii infracțiunii de „furt calificat”, dosarul penal urmând a fi soluționat procedural de către Biroul Investigații Criminale Rădăuți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.