Sâmbătă, 2 noiembrie, la ora 22.15, polițiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Ipotești, au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat despre faptul că  I. S., de 52 ani, din com. Bosanci, a dat foc locuinței ei.

În urma cercetărilor s-a stabilit că imobilul aparţinând lui  I. S. este situat în comuna Bosanci, iar la sosirea polițiștilor incendiul se manifesta violent la nivelul acoperișului locuinței, dar și  la acoperișul locuinței vecinului său în vârstă de 26 ani. 

Casa  Ilenei S. dispune de două căi acces, una către locuința sa și cealaltă către locuința fiicei sale. Incendiul a izbucnit în podul locuinței I. S., aceasta declarând verbal faptul că a pus intenționat foc din cauza faptului că dorea ca fiica sa  să plece din locuință.

Din verificările efectuate împreună cu cadrele I.S.U. Suceava s-a stabilit că sursa probabilă de aprindere a incendiului este „flacăra, mijlocul care putea produce aprinderea fiind o brichetă, primele materiale care s-au aprins fiind masele plastice depozitate de femeie în podul locuinței sale, împrejurarea determinată fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere, iar locul focarului fiind podul locuinței”.

În urma evenimentului nu au rezultat victime omeneşti, dar au rezultat următoarele daune materiale: la locuința femeii a ars acoperișul casei de locuit pe o suprafață de aproximativ 90 mp, materialele textile și masele plastice depozitate în podul locuinței, iar la locuința vecinului  a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 10 mp, s-au deteriorat pereții și pardoseala pe o suprafață totală de aproximativ 60 mp și un geam din PVC.

Cele două locuințe nu erau asigurate împotriva incendiilor. 

Autoarea a fost internată la psihiatrie.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugerea”, prejudiciul urmând a fi evaluat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.