Joi, 4 iunie, la ora 8:30, Poliția  orașului Dolhasca a fost sesizată de către personalul medical aflat în serviciu la UPU Fălticeni  despre faptul că în noaptea de 03/04.06.2020, ora 01:28 echipajul medical SMURD Dolhasca a adus în secția Triaj o femeie de 72 de ani din Satul Gulia, Oraș Dolhasca decedată.

Medicul de gardă a clasificat decesul ca fiind caz medico-legal motiv pentru care a solicitat ca poliția să îndeplinească procedurile legale pentru efectuarea necropsiei.

S-a constatat că în noaptea de 03.06.2020, în jurul orelor 23:30 numitei  Elena C. i s-a făcut rău la domiciliu, motiv pentru care aparținătorii au solicitat intervenția unui echipaj medical.

La fața locului s-a deplasat autospeciala SMURD Dolhasca, paramedicii preluând pacienta și transportând-o spre Spitalul Mun. Fălticeni.

Pe traseu pacienta a intrat în stop cardio-respirator, motiv pentru care s-a solicitat intervenția unei ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță Fălticeni.

 A fost efectuat protocol complet de resuscitare, rămas fără rezultat, la ora 01:24 fiind declarat decesul pacientei, autospeciala ajungând în UPU Fălticeni la ora 01:28.

Investigativ s-a stabilit faptul că numita Elena C. are istoric medical cu afecțiuni grave cardiace, prezentând diagnostice precum „diabet zaharat tip II dezechilibrat, boală ischemică unicoronaniană, infarct miocardic fără supradenivelare de segment, insuficiență cardiacă”.

 În cauză s-a dispus prin ordonanță efectuarea unei necropsii privind, iar din primele investigații în cauză nu este vorba despre comiterea vreunei fapte cu intenție.

 Cadavrul se află la morga Spitalului Municipal Fălticeni.

 Polițiștii s-au sesizat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă” urmând a fi formulate propuneri procedurale prin unitatea de parchet competentă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.