Miercuri, 12 februarie, la orele 1135, Poliția orașului Dolhasca a fost sesizată telefonic prin SNUAU 112 de către D. E. din orașul Dolhasca,  cu privire la faptul că, în urmă cu puțin timp, soțul său, D. F. a provocat scandal la domiciliu și pe fondul stării tensionate create a agresat-o fizic.

D.E. este căsătorită cu D.F. de aprox. 18 ani, aceștia au împreună doi copii și locuiesc pe raza satului Gulia, oraș Dolhasca, jud. Suceava, în locuința proprietate.

La data de 12.02.2025, în jurul orelor 1130, pe fondul unui conflict spontan generat de faptul că, femeia, cunoscută ca depresivă, și chiar pe fondul unei crize de gelozie, i-a reproșat soțului său faptul că nu o lasă să stea în una dintre cele două locuințe aflate în curtea lor.

În acest context, soțul său a prins-o cu mâinile fără să o strângă, cel mai probabil pentru a o speria.

Bărbatul neagă săvârșirea faptei, acesta arată faptul că, soția sa este depresivă și prin solicitarea poliției prin SNUAU 112 încearcă să îl discrediteze ca persoană.

Audiată fiind ulterior de către organul de CP, în calitate de persoană vătămată aceasta a arătat faptul că, nu i-au fost create suferințe fizice însă ea dorește doar să stea în una din cele două locuințe comune întrucât ei nu mai au o relație asimilată celei de familie de aprox. 1 an.

Persoana vătămată  nu a solicitat să fie transportată la spital întrucât nu i-au fost provocate leziuni.

Având în vedere aspectele constatate la fața locului, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de „violenţă în familie”, faptă prev și ped de art. 199 alin. 1 raportat la art. 193 alin. 1 din Cod penal, dosarul urmând a fi soluționat procedural prin cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, infracţiune faţă de care s-a dispus începerea urmăririi penale.

Persoanei vătămate   i s-a adus la cunoștință faptul că pentru a se efectua cercetări față de soțul său pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, trebuie să depună o plângere penală scrisă în termen de 3 luni de la data săvârșirii faptei, în momentul de față aceasta declară verbal: „îmi rezerv acesta drept, dacă voi considerea necesar voi depune plângere ulterior nu am pretenții de natură civilă de la acesta, solicit să i se pună în vedere și să semneze că nu va mai avea nimic cu mine de acum încolo”.

A fost întocmit formularul de evaluare a riscului rezultând risc iminent, însă persoana vătămată nu a dorit ca față de soțul său să fie emis un ordin de protecție provizoriu.

Cu această ocazie i-a fost înmânat un exemplar de cerere pentru solicitare OPP către instanța de judecată.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.