Marți, 11 mai, la ora 20.00, Poliția orașului Frasin a fost sesizată prin SNUAU 112 de către M. Angela cu privire la faptul că, o minoră în vârstă de 15 ani, din com./sat Ostra, a fost agresată de tatăl său G. Gheorghe, de 37 ani, din com. Ostra.

Fata locuiește în com./sat.Osta, împreună cu tatăl său G. Gheorghe și concubina acestuia D. C.a., mama sa, I.Maria, fiind divorțată de G. Gheorghe, de 11 ani și plecată în străinătate.

La 11.05.2021, în jurul orei  20.00, G. Gheorghe a revenit la domiciliul său din com./sat. Ostra și pe fondul unor discuții în contradictoriu, a lovit-o pe fiica sa minoră. Minora nu prezenta urme vizibile de violență și nu a fost solicitată intervenția ambulanței. În cursul zilei de 12.05.2021, minora va fi prezentată SML Suceava pentru examinare medico-legală.

Având în vedere cele sesizate a fost întocmit formularul de evaluare a riscului iminent asupra vieții și integrități victimei, ocazie cu care s-a stabilit că există risc iminent, constatare rezultată în urma verificărilor efectuate și a solicitării persoanei vătămate.

În urma celor constatate a fost emis un ordin de protecție provizoriu în care s-a dispus ca, începând cu data de 11.05.2021, pe o perioadă de 5 zile, reprezentând o durată de 120 ore, respectiv până la data de 16.05.2021, agresorul să respecte următoarele măsuri de protecție: să păstreze o distanță minimă de 100 metri față de victima agresiunii și față de unitatea de învățământ a victimei.

De asemenea, s-a procedat la introducerea victimei violenței în  familie la domiciliul  bunicilor materni, cu domiciliul  în com./sat. Ostra ce vor avea grijă de ea în continuare și s-a procedat la îndrumarea familiei să se adreseze unui psiholog pentru consiliere.

Cu privire la această faptă a fost informat şi Compartimentul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei comunei Ostra pentru a efectua verificări şi a dispune măsuri legale.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „violenţă în familie”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.