Lipsa medicilor scoate, din nou, la iveală, cazuri revoltătoare. O tânără mamă a cărei stare s-a agravat, după o cezariană, nu a putut fi operată la spitalul din Târgu Neamţ, pentru că anestezistul nu lucrează după-amiaza. Programul doctorului se încheie la ora 14.00.

După ce şi-au dat seama că starea pacientei se agrava, medicii au cerut transferul cu elicopterul, la alt spital. În cele din urmă, ca să-i salveze viaţa, doctorii de la Maternitatea din Iaşi au fost nevoiţi să îi scoată uterul.

Femeia, în vârstă de 34 de ani, mai născuse o dată prin cezariană. Acum a adus pe lume un copil de 4 kg. La scurt timp însă, mama a început să se simtă rău.

Avea nevoie neapărat de operaţie, dar programul medicului anestezist din spital se încheiase la ora 14. Iar celălalt este în concediu. Speriaţi de complicaţii, medicii au cerut ajutorul Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi.

Un elicopter a transferat-o de urgenţă pe femeie, la Iaşi.

Profesor doctor Mircea Onofriescu, şeful Secţiei Obstretică, Maternitatea Cuza Vodă: Este în mod cert că viaţa femeii a fost pusă în pericol. Ea, practic, a venit în şoc hemoragic şi a beneficiat de serviciile de reanimare şi terapie intensivă de către echipajul de la SMURD şi de pe elicopter. Pentru că practic a venit perfuzată, oxigenată, transportată în condiţii cât se poate de bune.

La Maternitatea Cuza Vodă, tânăra mamă a fost dusă direct în sala de operaţii. Acumulase în abdomen trei litri de lichid. Ca să-i salveze viaţa, medicii au fost nevoiţi să-i scoată uterul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.