Incident grav într-o şcoală din Bistriţa-Năsăud! O fată de clasa a 5 a fost dusă de urgenţă la spital cu un elicopter după ce a fost lovită de un coleg mai mare. Fata, care a căzut şi s-a lovit la cap, a rămas inconştientă. Medicii au stabilizat-o, din fericire. Incidentul s-a produs în timp ce dascălii petreceau, iar elevii ar fi fost nesupravegheaţi.

Astăzi, la ora 10:00, eleva de clasa a V-a se află în stare bună. Fetița a fost transferată, miercuri seara, la clinica de neuropsihiatrie infantilă din Târgu Mureș.

Cătălina Mureaşan, director: Noi, astăzi, am avut un grad unu și un grad doi. Eram în direcțiune, îl felicitam pe colegul nostru.

În timp ce profesorii sărbătoreau reuşitele celor doi colegi, în şcoala din Sângeorz-Băi se întâmpla un incident grav. O fată de clasa a cincea cădea la pământ, sub loviturile unui băiat cu doi ani mai mare.

Traian Ogâgău, primar Sângeorz Băi: Am înţeles că fata i-a aruncat cu ceva acuarele în față băiatului, băiatul i-a dat o palmă, s-a dezechilibrat, a căzut și a dat cu capul, nu cum se spune că a căzut de la etajul unu.

ReporterA căzut pe scări?

Traian Ogâgău: Nu. Pe hol.

Fata s-a ales cu răni grave şi a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Ciprian Păcurar, purtător de cuvânt SAJ BN: S-a deplasat un echipaj cu asistent medical, care a găsit fetiţa în stare de inconştienţă şi cu un traumatism cranio-cerebral grav. De asemenea, ea prezenta şi reprize repetate de convulsii.

După ce au stabilizat-o, medicii au decis să solicite în sprijin un elicopter SMURD, care a dus-o la o clinică din Târgu Mureş, pentru mai multe investigaţii.

Copiii erau în pauză, undeva în jurul orei 16, când s-a întâmplat incidentul. Ar fi trebuit să fie supravegheaţi de profesorul de serviciu. Aceasta ar fi delegat-o însă pe bibliotecară să se ocupe de elevi. Este varianta părinţilor. Directoarea neagă că aşa ar fi stat lucrurile.

Mama unui elev: A căzut şi s-a lovit la cap. Nu sunt supravegheaţi elevii în pauză.

Cătălina Mureaşan, director: Ba da, erau supravegheați, dar nu a reușit cadrul didactic să ajungă, a fost într-o fracțiune de secundă. Deci, au fost supravegheați, am avut cadru didactic acolo, între ei era.

Poliţiştii au intrat acum pe fir şi fac anchetă.

Paul Rodila, IPJ Bistrița-Năsăud: Poliţiştii efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Şi în şcoală s-a constituit o comisie care cercetează cum s-a produs incidentul.

 

Sursa: Observatornews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.