Invitat în studioul Puterea Știrilor, deputatul PNL Ben-Oni Ardelean este de părere că elevii trebuie să se reîntoarcă la școală, iar orele să se desfășoare în format fizic. Acesta a declarat că „întâlnirile în școală sunt absolut imperative pentru formarea unei noi generații care deja trăiește cu handicapul acestui an pierdut”.

„Eu chiar cred că anul acesta vom reveni o oarecare normalitate în câteva domenii. Iar un segment absolut imperativ în cazul României este legat de școlarizare. Viața de elev și de student, chiar dacă există formule prin educația la distanță, prin tot felul de metode alternative de învățare, cred că cel puțin anumite vârste și anumite segmente presupun acele întâlnire față în față.

Întâlnirile în școală sunt absolut imperative pentru formarea unei noi generații care deja trăiește cu handicapul acestui an pierdut de haos în școlarizare, pe care cred că foarte mulți elevi și părinți le resimt ca pe o povară personală și de familie și de aceea cred că acest lucru trebuie rezolvat în cel mai scurt timp. Sunt multe sectoare pe care le putem aminti și care au fost afectate în mod direct, care au avut un handicap în această perioadă de a se dezvolta și această dezvoltare societală per ansamblu este una de dorit pentru fiecare dintre noi”, spune liberalul.

De asemenea, acesta a precizat că deciziile pentru redeschiderea instituțiilor de învățământ, nu pot fi luate de către cadrele didactice.

„Redeschidere școlilor este imperativă. Susțin această chestiune, susțin orice fel de demers de a găsi cele mai eficiente metode de protecție și de protejare a copiilor și a familiilor lor, și tocmai de aceea cred că este nevoie de puțin timp pentru a pune aceste metode la punct, pentru că asta înseamnă o testare rapidă a celor care intră în școală, ai un nivel în care îți dai seama dacă aceștia suntem infectați sau nu.

În același timp, cred că toate măsurile care trebuie luate în această perioadă sunt măsuri care trebuie să intre într-o oarecare procedură, pentru că dacă nu vorbim de proceduri și lăsam la latitudinea fiecărui profesor și fiecărui direct de școală, sau fiecărui rector de facultate să ia măsurile pe care și le doresc o să se producă iar haos și de aceea cred că trebuie să existe această standardizare. Eu cred în standardizare și în proceduri”, a conchis deputatul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.