Preșcolarii din orașul Cajvana, zona Muncel, au început noul an școlar într-o grădinița nouă, investiție în valoare de peste 2.000.000 de lei.

„Mă bucur că am reușit la începutul noului an școlar să îi întâmpinăm pe copiii din zona Muncel într-o grădiniță nouă, cu dotări și echipamente moderne.
Grădinița cu program normal „Stejărelul”, în valoare de peste 2.000.000 lei, a fost finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (PNDL)”, a declarat primarul Gheorghe Tomăscu.

Potrivit acestuia, întrucât nevoile orașului sunt mari, având peste 10.000 de locuitori, din care peste 2.000 sunt elevi și preșcolari, s-a solicitat și obținut finanțare din fonduri europene, prin programul POR 2014-2020, în parteneriat cu Ministerul Educației pentru obiectivul „Construire grădiniţă cu 4 grupe de clasă, în zona numită Groapa Rusului”.

„Faza de licitație a lucrărilor s-a încheiat, iar constructorul a început de curând construcția grădiniței, având un termen de nouă luni finalizeze toate lucrările la acest important obiectiv pentru populația preșcolară din Cajvana.
Educația copiilor din Cajvana este una dintre prioritățile mele!
Noi cu faptele, alții cu vorbele!”, a mai declarat primarul Gheorghe Tomăscu.

La eveniment au fost prezenți și senatorul PSD Virginel Iordache și directorul Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare”, Nicolae Robu. În semn de amintire peste veacuri a fost plantat și un stejar.

SURSA FOTO: ȘOLDAN STUDIO

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.