La Spitalul Județean Suceava a avut loc joi, 24 octombrie, o intervenție chirurgicală în premieră. Este vorba despre prima protezare a gleznei, iar pacientul a fost un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Suceava.

Acesta și-a procurat proteza din Austria, plătind suma de 5.000 de euro.

Intervenția chirurgicală a fost efectuată cu succes de medicul Răzvan Bandac, șeful secției de Ortopedie, asistat de profesorul Florin Ramadani, de la Clinica Wels-Grieskirchen din Austria.

„Am  intervenit chirugical în cazul unui pacient de 53 de ani cu artroză de glezna  avansată și dezaxată, cu o limitare importanta a mișcării. S-a efectuat o artroplastie totală (triple A) necimentată, interventia  evoluind fara incidente. Controlul intraoperator radiologic a evidentiat o buna pozitionare a protezei. Pacientul poate fi mobilizatfoarte curând.  Ulterior se va imobiliza în atelă gipsată 4 săptămâni, după care  va face balneofizio-kineto-terapie. Prognosticul  acestei  intervenții este foarte favorabil. Pe viitor colaborarea cu Spitalul Județean Suceava va evolua in prisma bunei colaborari cu chirurgii de aici si a afinitatii mele catre colectivul acestei sectii”, a transmis profesorul Florin Ramadani, de la Clinica Wels-Grieskirchen din Austria.

Managerul Vasile Rîmbu a explicat că acest tip de intervenție chirurgicală, protezarea gleznei, nu se află pe lista intervențiilor decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, prin Programul Na­țional de Ortopedie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.