Casa ta este locul în care te simți în siguranță și în largul tău în fiecare zi, indiferent cât de stresante și obositoare au fost orele pe care le-ai petrecut în exterior. În viața ta, locuința ocupă un loc special, de aceea, cu siguranță, și tu vrei să o protejezi împotriva tuturor evenimentelor neprevăzute care se pot ivi oricând, chiar și atunci când ești plecat departe de casă.

Ca să treci mai ușor peste daunele rezultate în urma unui accident, asigurarea facultativă a locuinței este soluția ideală care îți sare în ajutor atunci când simți că pământul îți fuge de sub picioare, iar paradisul tău se transformă într-un loc de nerecunoscut! Din articolul următor vei descoperi câteva riscuri ce nu ar trebui să se adeverească niciodată, dar care trebuie să fie asigurate. Astfel, și tu vei sta mai relaxat, știind că locuința ta beneficiază de un pachet cu diverse acoperiri!

 

Protejează locuința împotriva pericolelor

  • Acoperire pentru cheltuielile privind închirierea spațiului de locuit

 

Atunci când un eveniment asigurat provoacă pagube în locuința ta, este necesar să realizezi un plan cât mai organizat pentru a-ți menține ritmul cotidian pe linia de plutire. În acest sens, după momentele dificile în care trebuie să te obișnuiești cu pierderea lucrurilor dragi și cu estimările costisitoare, trebuie să vezi care este următorul pas. Dacă locuința ta este mult prea avariată, atunci, pentru o vreme, va trebui să locuiești în altă casă până când vei rezolva situația.

Nu este deloc ușor să te muți rapid într-un spațiu nou, fiind și mai afectat din punct de vedere financiar, deoarece va trebui să plătești chirie pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp, în funcție de daunele din casa ta. De aceea, o asigurare trebuie să te ajute să treci peste momentele dificile din punct de vedere financiar, așa cum face asigurarea facultativă a locuinței cu ajutorul căreia costurile pentru închirierea unui alt spațiu sunt acoperite, iar tu te poți concentra pe rezolvarea pagubelor prezente în căminul tău. În plus, prin acest tip de asigurare, sunt acoperite și costurile privind daunele produse gardurilor și a pereților exteriori casei. Astfel, evenimentul responsabil de pagube va rămâne doar o amintire neplăcută și nu va lăsa urmări în interiorul sau în exteriorul căminului tău!

  • Acoperire pentru fenomenele atmosferice

 

Vremea are un impact major asupra siguranței locuinței tale, indiferent de anotimp. În sezonul rece pot apărea daune provocate de ploile torențiale, de ninsorile abundente ori de stratul gros de zăpadă și de țurțurii de gheață a căror greutate deteriorează acoperișul, jgheaburile și burlanul casei. Nici în sezonul cald nu scapi de griji: vijeliile, furtunile, grindina sau tornadele reprezintă un adevărat risc nu numai pentru siguranța ta și a celor dragi, dar și pentru siguranța casei tale! De aceea, asigurarea facultativă a locuinței este necesară pentru a depăși mult mai ușor o astfel de criză, ce conduce la crearea de pagube materiale.

  • Acoperire pentru cutremure, incendii, alunecări de teren ori chiar scurgeri accidentale de apă

 

Este recomandat să-ți asiguri locuința în cazul în care se petrece un incident care lasă urmări grave și pierderi financiare. Fără doar și poate, ești atent la toate detaliile atunci când îți organizezi căminul, cum ar fi să nu arunci anumite lucruri pe scurgerea de la chiuvetă, însă niciodată nu știi ce surprize îți rezervă viitorul. Așadar, fie că este vorba de o inundație, un incendiu, un cutremur sau o alunecare de teren, este necesar să pui la punct din timp planul care te ajută să treci mai ușor peste obstacole.

În concluzie, în funcție de tipul de acoperire pentru care optezi, casa ta este protejată în fiecare clipă de riscuri, iar tu ești protejat din punct de vedere financiar. Poate că e imposibil să previi anumite accidente, însă e foarte ușor să iei cele mai bune decizii pentru bunăstarea căminului tău!

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.