Începând de azi, 5 august, până la finele lunii august, sucevenii nu vor avea apă caldă. Cei de la Termica au motivat întreruperea prin faptul că vor efectua obișnuitele revizii anuale. Potrivit conducerii societății de termoficare, între 5 şi 29 august urmează a fi derulate intervenţii de reabilitare pe 400 de metri liniari de reţele, la care s-au înregistrat probleme de funcţionare pe durata iernii trecute.

Celor 400 de metri de rețea li se adaugă și alte 32 de lucrări programate la  la sursele de producere a energiei termice, respectiv la cazanele de abur fierbinte, pompe şi izolaţii.

Directorul de termoficare a declarat că valoarea totală a investiţiilor este de 150 mii de lei, fără manoperă. Pe de altă parte, aceste lucrări sunt absolut necesare, dar vor fi făcute pe un buget mult diminuat, deoarece unitatea este în insolvență.

 Fără apă caldă timp de o lună, sucevenii se vor spăla cu apă rece sau vor rămâne să își încălzească apa, pentru a-și menține igiena corporală. Cei de la Termica au dat asigurări că odată cu finalizarea acestor reparații, ei vor fi pregătiți să livreze  în următorul sezon rece agentul termic, până când Adrem va intra în funcțiune.

Obiectivul din Lunca Sucevei, lângă CET, are ca termen de finalizare data de 9 noiembrie, însă, dacă situaţia o va impune, conducerea Primăriei a solicitat Termica să fie pregătită să furnizeze agent termic încă din octombrie, când vine frigul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.