La data de 31.01.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului S.M. pentru săvârârşirea a două infracţiuni de viol în formă continuată, două infracţiuni de agresiune sexuală în formă continuată şi a două infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului.

În perioada cuprinsă între vara anului 2017 – luna aprilie 2022, profitând de vârsta fragedă a victimelor, de situaţia materială precară a acestora, de situaţia familială dificilă, de imposibilitatea de a-şi exprima în mod liber şi conştient voinţa şi de faptul că minorele locuiau în acelaşi imobil cu acesta, în mod repetat, la diferite intervale de timp şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în diferite locuri a întreţinut relaţii sexuale cu persoanele vătămate şi le-a agresat sexual. Totodată, inculpatul comportându-se în fapt ca un părinte al celor două persoane vătămate minore cu vârste sub 14 ani, îngrijindu-se de creșterea lor, prin acțiunile sale de natură penală, a pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a acestora.

De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate a inculpatei C.C., mama minorelor, pentru săvârşirea a două infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului. În perioada cuprinsă între vara anului 2017 și luna aprilie 2022, în calitate de mamă, nu a luat măsurile necesare pentru a împiedica abuzurile de natură sexuală comise de către inculpatul  S.M. în aceeaşi perioadă asupra celor două fiice minore, sub 14 ani, prin faptul că, prin atitudinea sa pasivă, a permis continuarea abuzurilor sexuale de către inculpat asupra minorelor amintite, aceste omisiuni punând în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a acestora,

Precizăm că finalizarea urmăririi penale  reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.                            

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.