Ziua Internațională a Copilului a fost menționată prima dată la Geneva, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. Cu prilejul acestei zile, în care sărbătorim copiii, consilierul local rădăuțean Traian Andronachi vine în ajutorul micuților mai puțin norocoși.

Traian Andronachi precizează că în virtutea funcției de preşedinte al comisiei de învăţământ, cultură, tineret și sport din cadrul Consiliului Local pe care o deține, a apreciat că evenimentele ce vor avea loc în Rădăuţi în preajma Zilei Internaţionale a Copilului, pot fi coagulate în jurul unui scop nobil, comun şi anume copiii din Aşezământul Sf. Ierarh Leontie Rădăuţi.

„Cu binecuvântarea arhimandritului Iustin Dragomir, Stareţul Mănăstirii Bogdana, am reuşit să atrag alături de mine, într-un parteneriat dacă putem spune aşa, instituţii private, dar şi de stat şi bineînţeles biserica. Împreună am elaborat un program care cuprinde câteva manifestări pe care le dorim recreative pentru tinerii rădăuţeni, dar şi caritabile pentru cei cărora dorim să le oferim <UN DAR MIC, PENTRU UN ZÂMBET MARE>”, a declarat consilierul local Andronachi.

Acest slogan este scris pe o urnă mobilă, care va poposi la cursurile festive ale liceelor din oraş, la spectacolul Mircea Rusu Bând de la Casa de Cultură pe 31 mai, ora 20 şi itinerant, pentru perioade mai scurte, în diverse instituţii care doresc să contribuie la „zâmbetul” final. În debutul spectacolului de luni, va fi prezentat un scurt metraj despre aşezământ.

Spectacolul va cuprinde momente artistice, ale căror protagonişti sunt elevii liceelor şi şcolilor generale din Rădăuţi și va avea loc începând de luni, 27 mai, ora 17.00, la Casa de Cultură. Fără îndoială, suma care se va strânge nu poate acoperi adevărata lor necesitate, dar speranța este ca prin efortul colectiv să se îndulcească, pentru o clipă, copilăria celor forţaţi de viaţă să se maturizeze prematur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.