Luni, 25 noiembrie, în jurul orei 08:34, polițiștii Compartimentului Rutier Gura Humorului au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe DJ 177C, pe raza localităţii Mironu, comuna Valea Moldovei, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane, iar autorul accidentului rutier a plecat de la faţa locului.

La faţa locului, cu ocazia efectuării cercetărilor, a fost identificată carcasa oglinzii retrovizoare dreapta, care prezenta sigla firmei producătoare, respectiv „RENAULT”, şi era de culoare verde, ceea ce a determinat efectuarea de verificări imediate pe raza localităţilor Mironu şi Valea Moldovei, în vederea identificării autoturismului.

De asemenea, s-au efectuat verificări şi la două locaţii, ambele din localitatea Mironu, comuna Valea Moldovei, unităţi care dispun de sisteme de supraveghere video, însă rezultatul a fost negativ.

Cu toate acestea, în urma investigaţiilor informativ-operative, în faţa Şcolii Gimnaziale Valea Moldovei, a fost identificat autoturismul marca Renault Laguna, care prezenta semnele implicării în accidentul rutier, respectiv oglinda retrovizoare dreapta era dată spre interior, iar carcasa acesteia din material plastic, de culoare verde, lipsă.

A fost identificat şi conducătorul auto în persoana numitei E.M., de 20 ani, din comuna Capu Câmpului, care a recunoscut implicarea sa în accidentul rutier, care a declarat verbal faptul că nu a oprit la faţa locului, întrucât s-a asigurat că minora nu a suferit leziuni.

În urma primelor verificări efectuate şi în urma discuţiilor purtate cu persoanele identificate s-au stabilit următoarele:

La 25 noiembrie, în jurul orei 07:50, E.M. de 20 ani, din comuna Capu Câmpului, în timp ce conducea autoturismul marca Renault Laguna, pe D.J. 177C, la km 11+300 m,  din cauza nepăstrării unei distanţe laterale suficiente în momentul trecerii pe lângă un pieton, pe fondul conducerii imprudente, a acroşat uşor cu oglinda retrovizoare dreapta pe minora în vârstă de 11 ani, din comuna Valea Moldovei, care se deplasa neregulamentar pe marginea din dreapta a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie de mers.

După producerea accidentului minora s-a deplasat la domiciliu, de unde a fost transportată la Spitalul orăşenesc Gura Humorului, unde, în urma acordării îngrijirilor medicale, i s-a stabilit diagnosticul: „traumatism cot stâng”, victima nerămânând internată. 

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condusă la Spitalul orăşenesc Gura Humorului pentru a i se recolta mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face, în primul rând, conducătorul auto E.M., care a condus imprudent, dar şi pietonul care se deplasa neregulamentar pe marginea părţii carosabile.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.