45 de bătrâni din Vatra Dornei, mai precis de la Căminul de bătrâni de la Roșu și de la Mănăstirea Sfântul Dimitrie au primit în ultima zi a lunii februarie, o masă specială. Pentru ei au gătit bucătarii suceveni Adina Țibu, Tudorel Creangă și Ionuț Macovei. Acțiunea de joi a fost intitulată sugestiv „Și noi vom fi bătrâni”.

Dacă pentru bătrânii din azile și pentru copiii din centrele de plasament se fac fapte bune doar de sărbători, cei trei bucătari suceveni demonstrează că orice zi obișnuită poate fi oricând una în care se poate mânca bine, ca la o mare sărbătoare.

La prânz, cei trei bucătari suceveni au gătit ciorbă de pui cu tăiței de casă și papricaș de pui cu smântână, cu piure de cartofi, în timp ce pentru cină au fost pregătite brânză cu smântână, ochiuri și mămăliguță.

De precizat este că bucătarii și-au propus ca în fiecare lună să gătească pentru cei mai puțin norocoși. De altfel, fapta bună făcută de cei trei chefi la Vatra Dornei vine în continuarea celei făcute în luna ianuarie la Gura Humorului, unde s-a gătit pentru copiii de la Școala Specială „Sfântul Andrei”.

Trebuie menționat că bucătarul Tudor Creangă, sufletul acestei inițiative a subliniat că 80% din costul produselor pentru această acțiune a fost asigurat de către un proprietar de pensiune din municipiul Rădăuți. Tot el a declarat că „În curând, bucătarii vor găti pentru un centru care găzdiuește copii cu dizabilități, dar și pentru alți oameni nevoiași din județul Botoșani”.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.