La această oră, în baza Planului de acţiune aprobat la nivel naţional de şeful Poliţiei Române, chestorul de poliţie Bogdan Despescu, poliţiştii rutieri desfăşoară o acţiune de verificare a legalităţii transportului rutier de persoane, efectuate prin curse regulate şi ocazionale.

Conform unui comunicat al I.P.J. Suceava, după acțiune de la finalul săptămânii trecute, când poliţiştii au aplicat transportatorilor, în doar câteva ore, 40 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 45.000 lei, în această dimineaţă poliţiştii rutieri au organizat o nouă acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Poliţiştii suceveni acţionează pe raza municipiului reşedinţă de judeţ cu 6 echipaje, atât pe traseele de transport din municipiul Suceava cât şi la ieşirile din oraş către DN 17, DN 2 şi DN29. De asemenea, alte 16 echipaje de poliţie acţionează pe raza judeţului, atât în interiorul localităţilor cât şi pe drumurile naţionale şi europene.

În a doua parte a zilei, începând cu orele 16:00, poliţiştii vor acţiona în teren pe linia prevenirii accidentelor rutiere generate de principalele cauze generatoare de accidente grave – viteza şi alcool.

Poliţiştii atrag atenţia prestatorilor de servicii în domeniul transportului rutier să să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră în vigoare. Totodată, solicităm cetăţenilor să nu apeleze la variante de transport neautorizate, punându-şi în pericol viaţa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.