De mai bine de două luni, poliţiştii mediatizează intens recomandările preventive pe linia prevenirii înşelăciunilor, cu sprijinul constant al reprezentanţilor mass-media. Cu toate acestea, în special persoanele vârstnice cad în continuare victime ale înşelăciunilor, prin diverse moduri de operare.

Un nou astfel de caz a avut loc miercuri, 10 septembrie, când o bătrână de 90 de ani, încercând să facă „afaceri” avantajoase, a rămas fără banii agonisiţi o viaţă.

La data de 10 septembrie, la ora 11.42, agenţii Postului de poliţie Valea Moldovei au fost sesizaţi de o localnică, despre faptul că în cursul dimineţii, în jurul orei 11.00, persoane necunoscute au sustras din locuinţa mamei sale din aceeaşi localitate, suma de 10 mii de lei.

Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în dimineaţa zilei de 10 septembrie, în jurul orei 11.00, reclamanta s-a deplasat la locuinţa mamei sale de 90 ani, din comuna Valea Moldovei, care i-a relatat faptul că în cursul aceleaşi dimineţi, în timp ce se afla la domiciliu, un bărbat şi două femei i-au oferit spre vânzare două pături şi un material textil, contra sumei de 50 lei.

După ce bătrâna a intrat în locuinţă, de unde a luat suma de 50 lei şi le-a achitat celor 3 bunurile pe care le-a cumpărat, o femeie din grup i-a solicitat să-i dea o găleată cu cartofi dintr-o anexă.

Pe timpul cât bătrâna punea cartofi într-o găleată, profitând de neatenția acesteia, 2 din cele 3 persoane au intrat în interiorul locuinţei și au sustras suma  de 10 mii de lei.

După plecarea celor 3 persoane, în momentul în care bătrâna a revenit în interiorul locuinţei, a constatat lipsa banilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Poliţiştii reamintesc faptul că un mod de operare distinct îl reprezintă vânzarea unor diferite obiecte de uz casnic direct la domiciliu sau oferta de a efectua anumite lucrări gospodăreşti. Toate acestea sunt doar pretexte folosite de persoane necunoscute pentru a intra în locuinţa victimei, iar în momente de neatenţie sunt sustrase bunuri şi valori  din casă.

Polițiștii recomandă cetăţenilor să nu dea curs unor astfel de oferte, care de cele mai multe ori sunt la preţuri mari şi calitate mică. De asemenea, nu lăsaţi să intre în locuinţa dumneavoastră persoane necunoscute, ce se recomandă a fi de la diverse firme de publicitate, de la societăţile de gaz, energie electrică, fără a vă prezenta documente avizate ce le fac identificabile.

Tuturor celor care au de făcut diverse reparaţii în gospodărie, polițiștii le recomandă să angajeze firme autorizate şi să nu se încreadă în preţul mic oferit de aceste persoane.

În cazul în care există suspiciuni cu privire la faptul că sunteți înşelaţi, apelaţi la numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.