Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a informat că a găsit locația pentru construirea unei creșe în cartierul Burdujeni. Acesta subliniat că noua creșă va fi amplasată în cartierul Burdujeni, la intrarea în municipiul Suceava dinspre Plopeni.

„Ministrul Dezvoltării ne-a prezentat un model de creșă tip cu zece grupe care va fi finanțat prin fonduri europene. Noi am identificat terenul care are aproximativ 5000 de metri pătrați și pe care îl întabulăm pentru a putea construi această creșă”, a declarat edilul Ion Lungu.

Potrivit primarului, clădirea va avea aproximativ 3.200 de metri pătrați, iar în interior vor funcționa zece grupe de copii, o bucătărie, o spălătorie, o cameră de joacă, un pavilion administrativ, o cameră pentru educatoare, o cameră pentru părinți și o cameră filtru acces. De asemenea, în curtea creșei vor fi amenajate spații verzi și locuri de joacă.

„Vom demara procedurile pentru a face studiul de fezabilitate și vom aproba indicatorii tehnico economici astefel încât să putem depune proiectul pentru construirea acestei creșe în cartierul Burdujeni”, a conchis edilul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.