Cursa aeriană Suceava – Memmingen (Germania) a fost inaugurată luni, 17 iunie. La eveniment au luat parte președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, directorul Aeroportului Internațional „Ștefan cel Mare”, Ioan Măriuța,  o delegație din regiunea bavareză Schwaben din care a făcut parte fostul președinte al regiunii, Jurgen Reichert, precum și o delegație de la Cernăuți, în frunte cu noul guvernator, Mihail Pauliuc și președintele Consiliului Regional din Cernăuți, Ion Munteanu.

Aeronava a avut în jur de 20 de minute întârziere, însă, odată ajunsă pe pista de la Salcea și-a primit tradiționalul botez, iar oamenii au putut coborî de la bord.

De remarcat a fost un tânăr care s-a întors din Germania și le-a spus celor prezenți: „A durat două ore să zburăm și zece ore să votăm!”. De asemenea, cei mai mulți dintre sucevenii care voiau să plece sau care se întorceau din Germania i-au mulțumit președintelui Flutur pentru că a reușit să introducă această cursă aeriană.

Gheorghe Flutur a menționat că în toamna acestui an va avea loc un Târg economic ce are ca scop atragerea de investitori străini în Suceava. În acest sens, tot în această toamnă va fi deschis și Centrul Economic Bucovina.

De cealaltă parte, fostul președinte al regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, s-a declarat încântat de modul în care Aeroportul Suceava și-a schimbat fața, relatând că s-a schimbat total față de cum arăta în ură cu 20 de ani când a venit pentru prima dată la Suceava. Acesta a mai precizat că aeronava a fost aproape plină, ceea ce sună promițător  pentru această destinație.

Președintele Consiliului Regional din Cernăuți, Ion Munteanu, a declarat că speră ca acesată cursă să poată fi operată și de pe Aeroportul din Cernăuți. De asemenea, acesta a mai precizat că prietenia dintre Schwaben, Suceava și Cernăuți este fructuasă, de aceea delegația ucraineană va fi prezentă și la Târgul Economic din toamnă.

De altfel, guvernatorul Mihail Pauliuc a spuscă această nouă deschidere reprezintă o oportunitate și pentru ucraineni, întrucât nu mai puțin de 43 de cetățeni din Ucraina trec granițele în Uniunea Europeană.

 

 

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.