Herbert Hofauer, primarul orașului Altotting din Bavaria, a vizitat Primăria comunei Cornu Luncii și Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică.

Acesta nu a venit cu mâna goală ci cu daruri pentru cei aflați în Centrul de la Sasca Mică, daruri oferite de mai multe organizații  non-guvernamentale din Landul Bavaria, din orașele Altötting și Neuötting.

Fundaţia Eine Patenschaft fur Sasca Mică, adică „O Năşie pentru Sasca Mică”, ne-a ajutat şi ne ajută în continuare. Partenerii noști germani vin de două ori pe an și ne aduc cele necesare pentru cei aflați în dificultate. De data aceasta am primit vizita primarului orașului Altotting, Herbert Hofauer, care a venit încărcat cu ajutoare pentru cei din Centrul de la Sasca Mică, lucru pentru care îi mulțumim din suflet”, a declarat primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

Trebuie precizat că, deși principala sursă de finanțare a Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică o reprezintă bugetul Consiliului Judeţean Suceava şi contribuţiile beneficiarilor, un rol deosebit de important îl au și Consiliul Local Cornu Luncii, dar și diverse ONG-uri din ţară şi străinătate.

Majoritatea organizaţiilor non-guvernamentale din Landul Bavaria, a căror  sediu sau activitate se află în oraşele Altötting sau Neuötting  au sprijinit şi sprijină constant activitatea centrului, iar în urma acestei colaborări  s-au organizat cursuri de formare profesională şi specializare pentru angajaţii centrului, schimburi de experienţă cu alte centre de acelaşi profil din Germania, ajutoare pentru beneficiari şi dotări materiale.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.