„Hai să creăm perdele forestiere în Bucovina”, este mesajul Asociației Discover Bucovina. Asociația, în parteneriat cu Primăria comunei Horodniceni și pepiniera Periland din Brăila, vă invită sâmbătă, 14 mai, începând cu ora 9:00, la acțiunea de creare a unei perdele forestiere pe o porțiune de 2 km.

O nouă etapă de împădurire în BucovinaOrganizatorii informează că sunt 1.600 de puieți de salcâm care abia așteaptă să formeze perdeaua forestieră în scopul protecției căilor de comunicație și de transport.
Perdelele forestiere de protecție a terenurilor agricole contribuie la îmbunătățirea condițiilor microclimatice de creștere și dezvoltare a culturilor agricole până la o distanță de 25 de ori înălțimea perdelei în partea adăpostită și de cinci ori în partea expusă, datorită reducerii vitezei vântului cu 31-55% în partea adăpostită și cu 10-15% în cea expusă. De asemenea, perdelele forestiere de protecție a terenurilor agricole micșorează amplitudinea diurnă a temperaturii aerului în zona culturii agricole cu 1-4ºC și a celei anuale cu 1-2ºC.

Perdelele forestiere sporesc umiditatea, gradul de ionizare al aerului la nivelul solului, fertilitatea și conservarea solului zonei protejate.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.