Primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi, a anunțat că în satul Bulai va fi construită o grădiniță cu program normal. Potrivit acestuia, investiția se realizează în parteneriat cu Ministerul Educației, pe fonduri europene.

Dziminschi a informat că valoarea totală a proiectului este de peste 2,5 milioane de lei, din care peste 2,1 milioane de lei sunt fonduri europene, iar termenul de finalizare al lucrărilor este de 31 decembrie 2023.

„Investim în educație! Copiii noștri merită cele mai bune condiții, pentru că doar așa vor putea reuși în viață. Noi, cei din administrația publică locală, vom face tot posibilul pentru ca și cei mai mici dintre locuitorii comunei noastre să beneficieze de condiții moderne atunci când merg la grădiniță”, a declarat primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi.

One Response

 1. educatia

  Pana acum s-a investit in pereti si cladiri. Pt. ca de aici se extrag comisioanele, dupa mintea si educatia limitata si precara a celor care au astfel de obiceiuri.
  Sunt bune si cladirile, ca doar n-om face educatie in corturi in 2020.
  Dar dpdv al educatiei, a face educatie, presupune sa ai in primul rand educatori si profesori foarte buni care sa pregateasca temeinic o noua generatie.
  Inseamna si sa te folosesti de pregatirea si experienta unora care, desi nu te-au votat pana acum, pot deveni oameni de mare ajutor daca vor vedea ca mergi in directia buna.
  A contribui la educatia oamenilor este ceva cu adevarat care va ramane in istorie.
  Cati bani ai cheltuit, Dziminschi, cu scolile de la Moara Carp si Bulai? Si cati absolventi si ce rezultate au avut acei copii beneficiari?!
  Vezi, aici este esenta problemei numita educatie.
  Daca vrei intr-adevar sa ridici Moara si asta este adevaratul tau scop, atunci fa tot posibilul pt. ca aici sa existe macar un Centru de excelenta in pregatirea copiilor. Apoi organizeaza concursuri interdisciplinare aici in comuna, pt. ca sunt in Moara si copii f. pregatiti si talentati, dar de care se folosesc scolile si gradinitele din Suceava, si care ar putea oricand sa-si imbunatateasca educatia in comuna lor, daca ar avea posibilitatea. Si desigur ca, in final, Moara in ansamblu, ar avea de castigat.
  Deocamdata multi din absolventii din Moara se pregatesc sa ingroase randurile celor care muncesc mult pe bani putini in Occident, adaugand acolo plus valoare.
  Daca vrei cu adevarat sa creezi plus valoare in Moara, nu ai cum s-o faci inconjurat fiind de oameni mici, cu interese materiale meschine si cu un orizont cultural, social si educational limitat la dimensiunile unor bancnote.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.