Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat într-o conferință de presă că învățământul este foarte important pentru copii. În acest sens, edilul face proiecte privind construirea de noi grădinițe în municipiul reședință de județ.

„O problemă importantă pe care o avem în municipiul Suceava este lipsa grădinițelor cu program prelungit. Noi avem în derulare mai multe proiecte pe fonduri europene, însă grădinițele cu program prelungit nu pot fi construite cu o astfel de finanțare”, a precizat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Astfel, o primă locație este cea din curtea Școlii Gimnaziale nr. 1 Suceava, acolo unde, într-un viitor apropiat se vor pune bazele unei noi grădinițe.

„Am avut discuții cu directorul Școlii Gimnaziale nr. 1, privind construcția Grădiniței în curtea unității de învățământ. Acolo spațiul este destul de limitat, dar ar încăpea o grădiniță constituită din demisol, parter, etajul 1 și etajul 2, pentru 160 de copii, cinci grupe. Încercăm să dăm o șansă copiilor din zona centrală să poată beneficia de grădiniță”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a mai adăugat că această construcție va fi realizată din fondurile Primăriei.

Potrivit primarului municipiului reședință de județ, valoarea estimată a construcției este de 800 000 de euro, bani ce vor fi asigurați din bugetul local.

Pe de altă parte, primarul Sucevei a precizat că una din cauzele supra-aglomerării grădinițelor din municipiu este aceaa că mulți părinți din comunele învecinate, își aduc aici copiii.

„Nu vreau să fie interpretat greșit, dar în grădinițele din anumite zone periferice ale orașului, sunt mulți copii care vin din alte localități. În George Enescu vin copiii din Șcheia, în zona centrală, din Ipotești și așa mai departe”, a mai precizat primarul Ion  Lungu.

În altă ordine de idei, primarul Ion Lungu a precizat că în ceea ce privește Grădinița din Burdujeni Sat și Centrul Multifuncțional „Arta” din Ițcani, proiectele sunt sunt în faza de contractare, însă lipsa bugetului afectează implementarea acestora.

„Cele două proiecte au trecut de toate etapele de evaluare, însă nu putem semna contractele până nu se adoptă bugetul, de aceea, demarăm procedurile de achiziție și licitație pe acea clauză suspensivă”, a explicat primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.