Primarul comunei Todirești, Vasile Avram, a anunțat că a fost semnat contractul pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Căminului Cultural Părhăuți.
Clădirea, construită în anul 1949, va avea toate dotările specifice unui cămin cultural, dar și aparatură cinematografică. Valoarea investiției este de 500 de mii de euro și este derulată prin AFIR, punctajul obținut fiind de 70 de puncte.
Această investiție este necesară, având în vedere utilitatea Căminului Cultural, faptul că acesta trebuie să fie dedicat educației și culturii. În el se vor desfășura serbările celor de la grădiniță și învățământul gimnazial, dar și adunări importante ale comunității. Cel mai mare beneficiu va fi aparatura cinematografică de care ne vom folosi în difuzarea filmelor artistice”, a declarat primarul comunei Todirești, Vasile Avram.
Suprafața totală de modernizare este de 596 mp din care 494 mp reprezintă clădirea vechiului cămin, iar pe 102 mp se vor construi toalete, camera centralei, dar și camera de proiecție.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.