Comuna suceveană Dărmănești, una dintre cele mai dezvoltate localități din județul Suceava, își continuă drumul spre modernizare. Țelul primarului Dan Chidoveț de a transforma Dărmăneștiul în una dintre cele mai frumoase comune din județ și chiar din țară este tot mai aproape de a se îndeplini și asta datorită multitudinii de proiecte finanțate atât cu fonduri guvernamentale și europene, cât și cu bani de la bugetul local.
Trebuie spus că toate cele șase sate componente au cunoscut ample lucrări de modernizare a infrastructurii educaționale, sanitare, rutiere, a peisagisticii, precum și în domeniul cultural, iar investițiile nu se opresc.
Astfel că, la începutul lunii aprilie, la Ministerul Dezvoltării, în cadrul Companiei Naționale de Investiții (CNI), s-a hotărât aprobarea documentației tehnico-economice, a obiectivului de investiții „Construire și dotare Cămin Cultural, sat Măriței, comuna Dărmănești, județul Suceava”, proiectul trecând la faza de achiziție. Potrivit edilului Dan Chidoveț, licitația pentru construcție, care durează aproximativ 30 de zile, a fost deja demarată, iar după ceva fi desemnată firma câștigătoare, vor începe efectiv lucrările de construcție.
„Menționez că este o investiție de circa 1 000 000 de euro, care aduce un plus de valoare comunei noastre. Acest proiect a fost depus în anul 2020 și actualizat în 2022, a durat puțin mai mult deoarece trebuia aprobat și semnat de Ministrul Dezvoltării”, a spus primarul comunei Dărmănești, Dan Chidoveț.
Dezvoltarea continuă
Și pentru că fiecare domeniu este important, edilul de la Dărmănești și echipa sa lucrează constant la găsirea de noi soluții pentru ca toți cetățenii să beneficieze de confort. Astfel, în prezent, conducerea Primăriei așteaptă să fie aprobate și alte proiecte deosebit de importante.
„Mai avem cereri depuse și pentru alte investiții, care se află în diferite faze sau etape, respectiv  Baza Sportivă tip (stadion), Bibliotecă, Creșă, Patinoar artificial și Drumuri (2 proiecte) prin calamități, la unul se lucrează pe zona Dărmănești și Dănila, iar celălalt urmează a fi scos la licitație.
Totodată, prin Ministerul Mediului avem un proiect de 9,4 miliarde de lei vechi pentru extinderea rețelelor electrice în satele Dănila, Dărmănești și Călinești, unde vor fi înlocuiți stâlpii din lemn cu stâlpi din beton, extindere cu rețea nouă și montarea a câteva sute de lămpi cu LED. Trebuie să spun că acestea nu sunt singurele proiecte pe care le vom implementa în comuna Dărmănești, multe altele, care se află în diferite stadii, așteaptă să fie demarate”, a mai spus primarul Dan Chidoveț.
Trebuie precizat că în mandatul 2016 – 2020, în comuna Dărmănești au fost atrase fonduri europene de aproximativ 4 milioane de euro, fonduri guvernamentale de peste 2 milioane de euro și au fost făcute investiții din bugetul local de peste 1 milion de euro. BIlanțul mandatului 2020 – 2024 este tot mai aproape de realizare și, cu siguranță, și pentru această perioadă edilul Dan Chidoveț se poate mândri cu investiții de ordinul milioanelor de euro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.