După ce o nouă lege care reglementează circulația în Italia a intrat în vigoare, tot mai mulți români rezidenți în Italia au probleme pentru că au mașini înmatriculate în România.

Potrivit articolului 93, așa cum a fost el modificat de decretul – siguranță devenit recent lege (decretul Salvini), se interzice, cu anumite excepții, celor care au rezidența în Italia de peste 60 de zile să circule cu un autovehicul înmatriculat în străinătate (e’ vietato, a chi ha stabilito la residenza in Italia da oltre sessanta giorni, circolare con un veicolo immatricolato all’estero.), informează gazetaromaneasca.com

Presa locală din diferite orașe ale Italiei relatează despre măsurile pe care le iau polițiștii italieni cu mașinile înmatriculate în România, deși noua lege care reglementează circulația a intrat în vigoare abia acum două zile.

Amendă de aproximativ 500 de euro și reținerea certificatului de înregistrare a primit un român rezident la Cesenatico, în regiunea Emilia-Romagna. Poliția municipală din Unione Rubicone e Mare a aplicat imediat noile reglementări rutiere pentru vehiculele cu plăcuțe de înmatriculare străine în timpul unui control efectuat în zona Centrului Comercial Romagna Center. A fost oprit un Ford Mondeo cu număr de înmatriculare românesc, condus de un român de 40 de ani, care locuiește în Cesenatico de câțiva ani, informează gazetaromaneasca.com

Proprietarul poate alege acum să reînregistreze mașina, să-i dea o plăcuță de înmatriculare italiană sau să o aducă înapoi în România, unde poate continua să circule.

Dacă amenda este plătită pe loc, șoferul își poate lua mașina pe o platformă pentru a o scoate din Italia sau pentru a o reînmatricula. În cazul în care nu plătește, mașina este pusă sub sechestru administrativ timp de 180 de zile, timp în care trebuie plătită amenda și mașina reînmatriculată sau scoasă din țară. După 180 de zile, mașina se confiscă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.