În perioada 15 septembrie – 12 decembrie, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, se desfăşoară un curs de formare iniţială, la care participă 28 de poliţişti locali din Suceava, Fălticeni, Siret, Gura Humorului, Vatra Dornei, Rădăuţi, Săveni, Suliţa şi Târgu Neamţ.

Cursanţii vor desfăşura activităţi de învăţământ sistematizate, astfel Modulul 1 cuprinzând Pregătire Generală, unde se vor studia probleme de comunicare profesională, aplicarea normelor de conduită profesională, utilizarea armamentului din dotare şi probleme de legislaţie. Modulul 2 are în vedere Ordinea publică, unde se va pune accent pe aplicarea unor tehnici şi tactici de intervenţie profesională, precum şi aplicarea unor proceduri specifice de ordine publică, constatarea contravenţiilor şi infracţiunilor. Ultimul modul, al 3-lea, privește Circulaţia pe drumurile publice care aduce în atenţia cursanţilor aspecte privind legislaţia în domeniu, constatarea faptelor contravenţionale în domeniul circulaţiei publice şi aplicarea unor proceduri specifice.

Cursul se desfăşoară în conformitate cu Ordinul M.A.I. nr. 180 din 30.12.2013 privind formarea iniţială, în anul 2014, în instituţiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne, a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere.

În perioada 16 septembrie – 13 decembrie, 23 de poliţişti locali din Suceava, Fălticeni, Siret şi Gura Humorului au încheiat primul curs de formare iniţială desfăşurat la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.