Orașul Dolhasca se aliniază cu restul orașelor mari din România, și inaugurează astăzi o nouă stație de urgență. Cea mai noua stație SMURD din județ își deschide astăzi porțile și începând de săptămâna viitoare va începe, propriu-zis activitatea. Generalul de brigadă Ion Burlui este și el prezent astăzi acolo, pentru acest eveniment, în calitatea sa de șef ISU. Alături de primarul orașului vor fi prezente și oficialitățile județene.

Stația SMURD Dolhasca va funcționa în cadrul unei subunități de pompieri localizată pe strada Alexandru Arșinel.
Terenul, clădirea și garajul aparțin patrimoniului Primăriei Dolhasca, spațiul destinat lucrătorilor ISU fiind modernizat, iar garajul construit de la zero. Investiția s-a finalizat în patru luni.
Serviciul de urgență va fi compus din 15 pompieri și 9 paramedici, gata să intervină în cazuri extreme. Cei 15 pompieri vor avea ca și ajutor o autospecială cu apă, spumă și accesorii pentru descarcerare, în timp ce paramedicii vor fi grupați în 3 grupe care vor avea la dispoziție o ambulanță autosanitară de tip B2.
Astfel, toate situațiile de urgență de pe raza localităților Dolhasca, Liteni, comuna Dolhești și satele aferente, vor fi acoperite de una dintre aceste echipe, în cel mai scurt timp posibil.
Iată că, în 4 luni, s-au finalizat lucrările și s-au pus la punct investițiile care vor salva sute și chiar mii de vieți pe parcursul existenței sale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.