Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane.

La data de 01.10.2017, ora 04.15, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Marginea au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe DN17A, pe raza com. Suceviţa, jud. Suceava, fiind condus de către  un bărbat de 61 de ani din oraşul Vicovu de Sus, judeţul Suceava.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra autoturismului s-a constatat că  şoferul transporta 3.220 pachete ţigări de contrabandă (64.400 bucăţi ţigarete) fără timbru, ascunse în interiorul autoturismului în două compartimente special amenajate.

Întreaga cantitate de ţigarete în valoare de aproximativ 30.000 lei a fost confiscată. De asemenea, vehiculul utilizat pentru transportul ţigărilor de contrabandă în valoare de cca. 2000 Euro a fost indisponibilizat.

Poliţiştii au dispus faţă de bărbatul de 61 de ani măsura reţinerii pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în arestul IPJ Suceava.

În cauză urmează se efectează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”contrabandă ”, faptă prevăzută de art. 270 al. 3 din Legea 86/2006 modif. prin O.U.G. 54/2010, cauza urmând a fi soluţionată procedural de către poliţiştii Secţiei 3 Politie Rurală Marginea.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.