Locuitorii comunei Stulpicani au trăit, luni, 13 decembrie, momente memorabile: o primărie din 1859 a fost înlocuită cu una modernă și nouă.

Până aici, însă, au trecut ani și s-au consumat mai multe situații deloc norocoase. Construcția noului sediu a început în anul 2006, însă din varii și multe motive, proiectul a fost reluat în 2016, când la Primărie ajungea Vasile Zamcu, actualul edil.

El este și cel care a găsit soluția finanțării, adică prin fonduri europene, prin GAL „Confluențe Nordice” și buget local.

„După 15 ani de eforturi și preocupări zilnice, cu sprijinul Consiliului Județean, am ajuns să inaugurăm acest obiectiv. Aduc mulțumiri echipei din Primărie, constructorilor și tuturor celor care au făcut posibilă această investiție. Tuturor locuitorilor comunei Stulpicani le transmit urări de bine și sănătate”, a transmis primarul comunei Stulpicani, Vasile Zamcu.

La finalul discursului, edilul a trimis în zbor și 5 porumbei, câte unul pentru fiecare sat al comunei, alături de gânduri alese pentru fiecare cetățean.

Prezent la eveniment, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a felicitat administrația publică pentru acest sediu nou subliniind că ambientul plăcut și spațiile moderne înseamnă și un act administrativ de calitate.

„Sediul Primăriei este foarte important pentru întreaga comunitate. Acest obiectiv reprezintă încununarea muncii autorităților locale. Trecem cu toții printr-o perioadă foarte grea, însă cred că este mai mult ca oricând nevoie de crearea unor punți de legătură în comunitate, pentru a putea depăși împreună această grea perioadă. Îl felicit pe domnul primar și îl asigur că Instituția Prefectului va fi în continuare alături de administrația publică din  Stulpicani”, a declarat prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

De asemenea, prefectul le-a reamintit celor prezenți cât de important este ca oamenii să respecte regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Cristinel Crețu, a amintit de investițiile instituției județene de pe raza acestei localități și a transmis mesajul de salut și susținere al președintelui Gheorghe Flutur, care nu a putut fi prezent.

„Îl felicit pe domnul primar pentru realizarea acestei investiții și vreau să îl asigur în continuare de sprijinul Consiliului Județean Suceava. Doresc să amintesc doar câteva dintre investițiile CJ pentru comuna Stulpicani: anul trecut au fost recepționați trei kilometri de drum județean care tranzitează localitatea, iar anul viitor urmează să fie recepționați încă patru kilometri. Unul dintre cele mai importante proiecte este cel care privind legătura dintre Gemenea și Câmpulung, care este depus deja”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Cristinel Crețu.

Noul sediu al Primăriei Stulpicani se aliniază perfect celorlalte investiții din localitate, care nu s-au lăsat așteptate după venirea primarului Vasile Zamcu la conducere.

De asemenea, planurile edilului și ale echipei sale sunt în continuare mărețe și fezabile.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.