Jurnalista Monica Ulmanu, absolventă de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării la Universitatea din Bucureşti, s-a aflat, alături de colegii săi de la The Washington Post, printre câştigătorii categoriei jurnalism explicativ a premiilor Pulitzer pentru anul 2020, transmite Universitatea Bucureşti.

„Cel mai prestigios premiu pentru jurnalism din lume, Premiul Pulitzer a fost acordat echipei The Washington Post, din care face parte şi Monica Ulmanu, pentru o serie de articole despre încălzirea globală. Echipa din care face parte Monica Ulmanu a documentat numeroasele locuri în care temperatura a crescut deja cu 2 grade Celsius ca urmare a schimbărilor climatice, ajungând la un prag despre care specialiştii avertizează că ar putea fi catastrofal, dacă va fi atins la nivel global”, arată un comunicat al Universităţii Bucureşti.

Motivaţia juriului pentru premiul acordat subliniază că articolele realizate de echipa The Washington Post, din care face parte şi Monica Ulmanu, reprezintă „o serie extraordinară de materiale de presă care demonstrează, cu precizie ştiinţifică, efectele înfricoşătoare pe care le produc temperaturile extreme pe glob”.

Sursa citată arată că Monica Ulmanu a absolvit programul de Licenţă în Jurnalism şi de Master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Imediat după, Monica a primit o bursă Fulbright în Statele Unite ale Americii, unde s-a specializat în jurnalismul vizual. A lucrat în SUA şi în Marea Britanie în redacţii de mare prestigiu, precum Thompson Reuters, The New York Times, The Boston Globe şi The Guardian.

Pagina Monicăi Ulmanu de pe site-ul The Washington Post, cu link-uri către materialele semnate de ea (inclusiv materialele din seria despre încălzirea globală care au fost recompensate cu premiul Pulitzer) poate fi accesată aici: www.washingtonpost.com/people/monica-ulmanu.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.descopera.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.