Oameni din toate domeniile de activitate se alătură provocării afaceristului sucevean Ștefan Mandachi, aceea de a-și suspenda activitatea pe data de 15 martie, la ora 15.00, timp de 15 minute. Fie că vorbim de oameni de televiziune, actori, afaceriști sau de societatea civilă, Ștefan Mandachi, bucovineanul care luptă pentru normalitate în Moldova, a reușit să îi mobilizeze pe toți.

Cu siguranță, „monumentul autostrăzii”, așa cum a fost numit de multe dintre publicațiile naționale, va rămâne în istorie, asemeni suceveanului care a avut curajul să construiască primul metru de autostradă din Moldova.

 

Viorel Cataramă, răspuns pozitiv provocării lui Ștefan Mandachi

 

Omul de afaceri Viorel Cataramă a răspuns provocării lui Ștefan Mandachi și a declarat că pe 15 martie se va afla la Suceava, la inaugurarea primului metru de autostradă din Moldova.

„Ștefan Mandachi m-a provocat – voi fi la Suceava pe 15 martie pentru că #şîeu vreau AUTOSTRĂZI în România. Vă invit să vă alăturați!”, a transmis omul de afaceri Viorel Cataramă.

 

Trebuie menționat că alături de Viorel Cataramă au mai fost provocați Gigi Becali și Ion Țiriac, care n-au răspuns până în acest moment propunerii lui Mandachi.

 

O firmă importantă care furnizează energie electrică și un producător de materiale de construcții se alătură provocării

 

De asemenea, după provocarea lansată de omul de afaceri sucevean, pe 15 martie 2019, la ora 15.00, societățile Neptun SA și Soceram SA din Câmpina au anunțat că își vor întrerupe activitatea, timp de 15 minute, în semn de solidaritate cu acesta.

Este un protest de solidaritate pentru că, asemeni lui Ștefan Mandachi, și noi suntem nemulțumiți de lipsa de interes a autorităților față de construcția de autostrăzi în România. Noi vrem autostrada Ploiești – Brașov, despre care se vorbește de atâta vreme, dar nu se face nimic. Drumurile naționale sunt sufocate, pierdem timp prețios, pierdem ore și zile din viața noastră în coloane nesfârșite. Șoselele noastre sunt cele mai periculoase din Europa, mii de oameni mor în fiecare an în accidente rutiere din cauza acestei infrastructuri precare. Avem nevoie de autostrăzi pentru a salva vieți, dar și pentru că o infrastructură bună ajută enorm la o dezvoltare economică reală a acestei țări. Ne solidarizăm cu protestul inițiat la Suceava și tragem și noi un semnal de alarmă în fața autorităților”, se menționează într-un comunicat de presă al Neptun SA și Soceram SA.

 

Speakerul motivațional Lorand Soares Szasz, cuvinte de laudă pentru Ștefan Mandachi

 

Și Lorand Soares Szasz, speaker, trainer, coach și antreprenor, îl laudă pe suceveanul Ștefan Mandachi și spera ca, după 15 martie, acesta să fie cunoscut drept „românul care a demonstrat că schimbarea într-o țară vine de la antreprenori nu de la politicieni”.

 

Ştefan Mandachi, este un antreprenor tânăr şi ambiţios care a demonstrat că se poate şi în România. Este cunoscut ca proprietarul lanţului de Restaurante Spartan România şi cel care a construit cel mai frumos hotel din Suceava şi, probabil unul dintre cele mai frumoase din ţară.

După data de 15 Martie, ora 15:15, sper să fie cunoscut ca:
«antreprenorul din Suceava care a blocat toată ţara pentru 15 minute» sau
«bucovineanul care a construit primul metru de autostradă»
sau
«romanul care a demonstrat că schimbarea într-o ţară vine de la antreprenori nu de la politicieni».

Oricare din aceste «etichete» şi le va merita cu siguranţă.

Eu mă voi implica. Pe 15 Martie, la ora 15:00 eu şi echipa mea ne vom opri în semn de susţinere pentru mişcarea lui Ştefan”, a transmis Lorand Soares Szasz.

 

Shadi Hassan: „Îmi doresc același lucru pentru mult mai multe zone din țară”

 

Shadi  Hassan, coach pentru una din cele mai vechi agenții imobiliare din Cluj care face parte din franchiza numarul 1 la nivel mondial – Remax ClubDeluxe, susține inițiativa lui Ștefan Mandachi, tocmai pentru că își dorește același lucru pentru mai multe zone din țară.

Am făcut ca om de vânzări câteva sute de mii de km prin țară.
Văd diferența de când ajung de la Cluj la București cu 1,5 – 2 ore mai repede pentru că avem autostradă din Alba în Sibiu.
Susțin inițiativa lui Ștefan Mandachi tocmai pentru că îmi doresc același lucru pentru mult mai multe zone din țară.
În special cele prin care circulă tirurile cu marfă, sângele economiei.
Și da …mi-aș dori să văd asta înainte să fac 59 de ani : )”, a transmis Shadi  Hassan.

 

Andi Moisescu, mesaj de susținere pentru Ștefan Mandachi

 

Realizatorul și prezentatorul TV Andi Moisescu laudă inițiativa  lui Ștefan Mandachi.

Vă spun sincer că am început ziua altfel, după ce-am văzut asta. Stefan Mandachi, n-am avut ocazia să ne cunoaștem, dar dacă vreodată crezi că te pot ajuta cu ceva, nu ezita. Și când spun ” te pot ajuta” sper că e clar că spun “pro bono””, a scris Andi Moisescu pe o pagină de socializare.

 

Actorul Mihai Călin: „Gestul îți dă speranță că se poate”

 

Actorul Mihai Călin, invitat în cadrul unei emisiuni, a vorbit despre importanța unei autostrăzi pentru regiunea Moldovei și despre impactul pe care l-ar avea asupra populației.

Este entuziasmant gestul lui Ștefan Mandachi. Îți dă speranță că se poate. Sunt foarte mulți oameni cu inițiativă, foarte mulți oameni care se zbat. Nici nu vă dați seama ce înseamnă o autostradă pe Moldova și încă o bucată care să lege Moldova de Transilvania și ce va însemna asta pentru zeci de mii de oameni, poate și pentru readucerea în țară a zeci de mii de români care trăiesc în afară”, a spus Mihai Călin.

 

Producătorul unei celebre emisiuni TV: „Omul de afaceri din Suceava le-a predat o lecţie, ca pentru proşti

 

Silviu Iliuță, producătorul  executiv al emisiunii „Cronica Cârcotașilor”,  susține că inițiativa lui Ștefan Mandachi este o lecție pentru toți foștii miniștri ai Transporturilor.

În acest moment, azi, eu i-aş lua pe toţi foştii miniştri ai Transporturilor de mânuţă şi i-aş duce lângă acest metru de autostradă. Apoi le-aş da echipament de protecție şi le-aş pune în mână o lopată.

Omul de afaceri din Suceava le-a predat o lecţie, ca pentru proşti. O lecţie pe care o poate înţelege până şi doamna Dancila: cu 4 500 de euro am făcut un metru de autostradă. Mai mult decât puteţi face voi în următorii 10 ani. Demisia! Toţi! Acum”,a scris Silviu Iliuță pe blogul personal.

 

Omul de afaceri Ștefan Mandachi a construit un metru de autostradă la Suceava, într-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de doar 17 oameni și a lansat o provocare pentru românii din întreaga lume, indiferent de statut social sau profesie, în încercarea de a atrage atenția asupra amânării excesive a construirii autostrăzii în Moldova.

În data de 15 martie, la ora 15:00, va avea loc inaugurarea primului și singurului metru de autostradă din regiunea Moldovei, inițiatorul anunțând că va adopta o formă inedită de protest pentru a transmite mesajul sau către autorități și către cetățeni. Astfel, la ora inaugurării, va suspenda timp de 15 minute activitatea în toate afacerile pe care le administrează. Acestea includ o rețea de 40 de restaurante, un hotel, centru de conferințe, sală de fitness, cafenea și un centru SPA.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.