Am rămas datori cu prezentarea momentelor din ultima zi a Festivalului Blues Con-Fusion aşa că ne grăbim să o facem înaintea Conferinţei Oficiale de presă care va devoala mare parte din surprizele pregătite de organizatori, conferinţă care va avea loc de la ora 18:00 la Living room în complexul Arini.

Primul moment al serii de sâmbătă îi va aparţine austriacului cu origini orădene, Marius Dobra, nimeni altul decât cel ce a reprezentat România la European Blues Challenge din Bruxelles, la iniţiativa lui A.G. Weinberger. O dovadă vie a succesului de care se bucură oamenii talentaţi, Marius Dobra şi bandul său cântă, fie compoziţii proprii, fie variante proprii ale unor riff-uri de blues vechi, propunând spectatorilor o abordare precisă şi foarte antrenantă a standardelor, chiar dacă pe alocuri este prea „nemţească”.
Marius Dobra Band va urca pe scena de la Gârla Morii în componenţa Scheer Pepi – bass, voce, Oliver Zisco – tobe şi Marius Dobra – chitară, voce.
Al doilea moment este cel al maghiarilor de la Borsodi Blue Trio, una din cele mai bune trupe de gen din Ungaria. Trupa este iubită şi foarte apreciată în ţara vecină, o ţară care nu duce lipsă de nume importante în sfera blues-ului, deoarece promovează o interpretare bazată pe improvizaţie şi umor. Varianta lor de blues conţine un strop de blues aplicat unei baze solide de jazz-rock, peste care mai pun şi accente funk pentru interpretarea proprie atât a temelor standard cât mai ales a compoziţiilor proprii.
Formaţia are două albume, apreciate la timpul lansării lor, “Hit The Road And Live The Blues”(2008) şi „Moonshine and Wine”(2011). Sâmbătă bandul va urca pe scenă în formula Borsodi László – chitară, voce; Tímár Tamás – tobe; Pfeff Márton – bass.
Pentru finalul festivalului organizatorii au păstrat formaţia clujeană Nightlosers, un adevărat monument al blues-ului românesc, o eternă primăvară scenică în pofida celor peste 20 de ani de activitate. Nimeni nu poate spune ce cântă Hanno Hofer, deoarece se pare că nici ei n-au reuşit să se hotărască încă, dar fiecare concert al lor produce bucurie, pentru că e viu, hazliu şi adevărat. După 4 albume de studio, după turnee în Europa şi America de Nord, Nightlosers va urca sâmbătă pe scena de la Suceava în compoziţia Hanno Hofer – chitară, voce; Jimi Laco – chitară, vioară; Lucian Pop – bas; Grunzo Geza – clape; Claudiu Nasu’ Purcărin- tobe.
Cum era normal, noaptea va continua cu un nou jam-session unde numai Dumnezeu ştie cine cu cine va cânta. Sigur home-bandul va fi alcătuit din Cyfer, Dan Saghin şi Naşu’.
Acest Festival nu ar fi existat fără sprijinul Primăriei Suceava şi al Consiliului Local Suceava, al căror aport la ediţia de anul trecut şi din acest an a fost salutar şi fără sponsorii săi, importante firme naţionale şi locale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.